ALCAR vám dodá nejen krásná kola, ale řeší i problematiku kontroly tlaku v pneumatikách

Na tiskové konferenci společnosti ALCAR jsme byli seznámeni s novinkami na letošní zimní sezónu, dále jsme řešili systém kontroly tlaku v pneumatikách – věc, která se od listopadu 2014 týká všech nových aut!

Elegance i v zimě

V akci Elegance i v zimě mohou motoristé vybírat z osmi cenově zvýhodněných designů značek AEZ, DOTZ, DEZENT a ENZO, mezi nimiž jsou i dva nové designy se stříbrným lakováním AEZ Reef si a DEZENT TF. Vysoce kvalitní litá kola zařazená do této nabídky jsou ideální volbou při výběru zimní sady kol svými jednoduchými designy, kvalitní povrchovou úpravou a také zvýhodněnou akční cenou. ALCAR standardně poskytuje na celý sortiment kol značek AEZ, DOTZ, DEZENT a ENZO tříletou záruku a ručí za to, že všechna jím dodávaná kola jsou schválená k provozu na veřejných komunikacích ČR. Prodejci mohou motoristům vytisknout z databáze ALCAR BOHEMIA k zakoupeným litým kolům Typový list, na jehož základě si zákazník může nechat zapsat nový schválený rozměr kol a pneumatik do velkého technického průkazu vozidla. Kompletní přehled schválených aplikací kol na vozidla je k dispozici online v konfigurátoru kol www.alcar.cz. ALCAR pro podzimní sezónu rozšiřuje svůj sortiment o exkluzivní design ozdobných krytů kol Milano v rozměrech od 13“ do 16“. Kryty kol nabízí ve stříbrném a antracitové odstínu a v černostříbrné barevné kombinaci.

Systém kontroly tlaku v pneumatikách

Na začátku listopadu 2014 vstupuje v platnost evropská směrnice (2010/48/EU), která stanovuje povinnost vybavení všech nově přihlášených vozidel třídy M1 systémem kontroly tlaku v pneumatikách (TPMS). Zde je nutno říct, že systém kontroly tlaku v pneumatikách není věc nová, řada vozů posledních několika let je jím již vybavena.

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Systém TPMS lze rozdělit na dvě skupiny: a) Nepřímý, kde senzory ABS a trakce zaznamenávají rychlost otáčení každého kola. Změna rychlosti otáčení kola je jedním z indikátorů poklesu tlaku v pneumatice. b) Přímý, který pracuje se senzory tlaku uvnitř každého kola. Data se každých cca 30 sekund přenáší do řídící jednotky vozidla. Oba systémy jsou povoleny, oba jsou funkční a oba v případě poklesu tlaku v pneumatice informovují řidiče rozsvícením varovné kontrolky na palubní desce.

ALCAR jako jeden z předních evropských dodavatelů litých a ocelových kol na trh náhradních dílů se TPMS zabývá již několik let. Litá i ocelová kola značek AEZ, DOTZ, DEZENT, ENZO a ALCAR STAHLRAD jsou proto v tuto chvíli již 100 % připravena na TPMS. ALCAR pro svou produkci kol vyvinul kompatibilní řadu senzorů ALCAR T-Pro, které mají velice rychlý čas konfigurace do 8 vteřin. Svou nabídkou senzorů pokrývá kompletní vozový park, který využívá přímý systém TPMS za použití ventilů se senzory tlaku. ALCAR všem svým partnerům nabízí komplexní řešení problematiky TPMS, pořádá celorepubliková školení a pomáhá svým partnerů v úspěšném zavedení služeb TPMS. Nosným prvkem komplexního řešení je nepřetržitá dostupnost všech informací online v ALCAR konfigurátoru kol, který přiřadí ke kolu a vozidlu správný TPMS senzor včetně uvedení doporučeného utahovacího momentu a správné programovací procedury.

Je dobré vědět, že…

  • Každé kolo obsahuje jeden senzor.
  • Senzor není v ceně kola ani pneumatiky.
  • Baterie v senzoru má životnost 5–7 let. Baterie se nedá vyměnit. Mění se celý senzor.
  • Nefunkční senzory na kolech nejsou zatím v české legislativě postaveny mimo zákon, ale v případě autonehody může (a pravděpodobně bude) zkoumat jejich funkčnost pojišťovna. 
  • Praxe ukáže, jak se k problematice senzorů tlaku postaví stanice STK.

ALCAR varuje

Na českém trhu se v poslední době opět objevují podezřele levná ocelová kola, která se nabízejí a prodávají pod katalogovými čísly zavedených evropských výrobců. Vzhledem k podobnému způsobu prodeje nebezpečných ocelových kol v minulosti, u kterých se během testování zjistilo, že nesplňují základní pevnostní parametry, je při koupi ocelových kol na místě opatrnost. Ve skupině ALCAR došlo v letošním roce k přejmenování značky ocelových kol KFZ STAHLRAD na ALCAR STAHLRAD za účelem jejího těsnějšího spojení se silnou pozicí skupiny ALCAR na globálním trhu. ALCAR BOHEMIA na český trh dodává výhradně ocelová kola značky ALCAR STAHLRAD, která jsou označena čtyřmístným číselným kódem vyraženým na kole spolu s homologačními a výrobními značkami. ALCAR většinu své produkce pro aftermarket vyrábí ve stejných výrobních závodech a na stejných výrobních linkách, kde se vyrábí kola do prvovýbavy. Aktuálně se také zhruba 30 položek ocelových kol ze sortimentu ALCAR STAHLRAD, a to především na vozidla značek Audi, Seat, Škoda, VW, Hyundai a Kia, vyrábí v ostravském závodě Hayes Lemmerz/Maxion Wheels.

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.