Aston Martin V12 Zagato – bude vzácnější

Protože se Aston Martinu nedaří prodeje limitované edice modelu V12 Zagato podle představ, počet zamýšlených kusů bude snížen. To, co na první pohled vypadá jen jako drahé auto, je ve skutečnosti hodně dobrá investice.

Aston Martin nechal modelu V12 Vantage ušít karosérii u Zagata. V minulosti to už několikrát udělal a vždy z toho byly netradiční a vzácné modely, jejichž aristokratický design rozmělnily sexy křivky. A není to jen o vzhledu, V12 Zagato má pod kapotou šestilitrový dvanáctiválec s výkonem 380 kW, který umí auto rozhýbat na stovku za 4,2 sekundy a dovést na maximálku 305 km/h. Řadicí páka 6stupňové manuální převodovky, která přenáší 570 Nm na zadní kola, naznačuje, že tohle auto není pro rozmazlené slečinky. 

Zdlouhavý proces výroby (více jak 2 000 hodin na jeden vůz) a neoficiálně potvrzené váznoucí prodeje vedou automobilku Aston Martin k rozhodnutí zeštíhlit edici 150 původně zamýšlených kusů na 101 aut

Názor TopDrive

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

V12 Zagato stojí v přepočtu cca 9 milionů korun, což je tučný příplatek oproti V12 Vantage za necelých 5 milionů. Ti, kteří si V12 Zagato už objednali, a ti, kteří to hodlají udělat, se mohou radovat, neboť získají vůz, který bude jednou sběratelským kouskem. Menší počet vyrobených kusů bude ceně do budoucna jen nahrávat.

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.