Aston Martin Vanquish Volante – otevřená bondovka

Aktuálnímu vrcholu nabídky – modelu Vanquish nic nechybí. Co taky vytknout luxusem napěchovanému coupé s dvanáctiválcovým motorem? Snad jen, že nemá skládací střechu. Proto dozrál čas na verzi Volante.

Rozhodli jsme se zveřejnit dopis, který Q zaslal Jamesu Bondovi. 

Žijete jenom dvakrát 007, 

proto Vám Aston Martin posílá srdečné pozdravy a klíčky od nového modelu. Konkrétně se jedná o vůz Vanquish Volante, tedy kabriolet založený na modelu Vanquish, který je momentálně ve službách Jejího Veličenstva. Pod kapotou se skrývá atmosférický dvanáctiválec 6,0 l s parametry, jež mají povolení zabíjet – 572 koní a 620 Nm. Změna rychlostních stupňů probíhá skrze 6stupňovou převodovku Touchtronic 2 s pádly řazení pod volantem, ale pokud by Vás rozptyloval spolujezdec něžného pohlaví, můžete nechat převodovku v automatickém režimu. Při pronásledování padouchů se nebojte využít akceleraci z 0 na 100 km/h za 4,1 sekundy a maximální rychlost 294 km/h. Určitě oceníte o 14% vyšší tuhost karoserie ve srovnání s DBS Volante, který jste používal v nedávné minulosti. Rozložení hmotnosti mezi nápravy v poměru 51:49 je v případě kabrioletu krásná hodnota. Vanquish Volante využívá hliníkovou konstrukci (astonovská VH architektura) a karbonovou karoserii. Se špatnými brzdami je to jako s vyhlídkami na vraždu, proto je Vanquish Volante vybaven třetí generací brzd Brembo CCM (Carbon-Ceramic-Matrix) s 6pístkovými třmeny vpředu a 4pístkovými třmeny vzadu, průměry kotoučů brzd jsou pak 398 a 360 mm. Od použití střelných zbraní z kabiny vozu Vás dělí 14 sekund, než se stáhne plátěná střecha. Zadní sedadla použijte k přepravě osobních zavazadel. Kufr o objemu 279 litrů si raději šetřete na převoz mrtvoly. 

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

PS: Jo Bonde, hlavně to auto nerozbijte, nové stojí od € 264 995,– a prodávat se začne na konci roku 2013. Pamatujte, že Vanquish Volante Vám bude závidět i muž se zlatou zbraní. 

Video od Aston Martin

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.