Aston Martin Vantage GT3 – závodění má v krvi

Všichni známe ta auta, která v nás mají vyvolat chuť na pořádnou okruhovou řežbu. Tenhle Aston Martin patří mezi ně. Pod kapotou mu tepe atmosférický dvanáctiválec a exkluzivitu zaručuje výroba omezená na pouhých 100 vozů.

Aston Martin se v posledních deseti letech poměrně intenzivně věnuje okruhovému závodění. Za tu dobu vznikla řada speciálních edic. Při pohledu na Vantage GT3 se zdá, že až teprve nyní vypustilo závodní oddělení něco ze své kuchyně. O aeropaketu se nedá říct, že by byl inspirovaný, ale snad přímo ovlivněný závodní verzí, stejně tak 19“ kola uchycená centrální maticí či titanový výfuk. Karbono-keramické brzdy dodalo Brembo. Vantage GT3 pohání atmosférický V12 6,0 l s výkonem 441 kW (600 k) ve spojení se 7stupňovou automatickou převodovkou. Výsledkem přísné diety je hmotnost 1565 kilogramů, což je o obdivuhodných 100 kg méně, než má model V12 Vantage S.

Názor TopDrive

Pěkné, chvályhodné. Jen v interiéru je málo cítit závodní feeling. Co na to 911 GT3?

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.