Auto, které chceme – Alfa Romeo 4C

Lehká váha, motor uprostřed, interiér orientovaný na řidiče a nepřehlédnutelné tvary. Modlíme se za sériovou výrobu.

Hříšné tvary

Jestli automobilka Alfa Romeo něco opravdu umí, tak je to design. Nepřehlédnutelný je jak vrcholný model 8C za 4,5 milionu korun, tak i MiTo za 400 tisíc korun. Koncept 4C pokračuje v zajetých kolejích s typickým čumákem a zadkem, ale jsou to právě boky, od kterých nebudete moci odtrhnout oči. Kabina vozu s černými A sloupky může někomu připomínat motocyklovou helmu, je zde jistá podobnost s legendární Lancií Stratos.


Autor: http://www.al­faromeo.cz/

4C

Skvělý poměr výkon/váha

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Tvary to ale nekončí, ba naopak, použitá technika a materiály jsou příslibem skutečného sportovního vozu. Karbon byl použit na karoserii, podvozku a v interiéru. Motor vozu je uložen uprostřed a jde o přeplňovaný čtyřválec 1750 TBi, známým z modelů 159 a Giulietta. Výkon není blíže specifikován, ale bude se pohybovat kolem 220 koní. Na první pohled to není moc, ale výkon je polovina úspěchu. Tím druhým je váha vozu, a ta činí senzačních 850 kilogramů! Další skvělá zpráva je, že na vývoji konceptu se podílela společnost Dallara. Skoro čtyřicet let zkušeností se stavbou závodních podvozků a šasi by se mělo někde projevit, že?


Autor: http://www.al­faromeo.cz/

4C

Interiér vozu je prostý všech zbytečností a luxusu. Je to ryze účelné pracoviště pro řidiče, který zde nalezne volant s pádly řazení a sportovní sedadla vybavená závodními bezpečnostními pá­sy. 


Autor: http://www.al­faromeo.cz/

4C

Otazník visí nad sériovou výrobou

Celý projekt je zatím ve fázi konceptu, ale pokud se začne vyrábět sériová verze, která bude mít alespoň polovinu věcí tak, jak je vidíme na konceptu, pak by byl svět bohatší o další skvělé auto pro řidiče. Navrhovaná cena 1,2 milionu korun by v tomto případě měla být plně akceptovatelná.


Autor: http://www.al­faromeo.cz/

4C

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.