BMW 3 (F30) Coupé, Cabrio, Touring, GT a M3

Oficiální snímky neexistují, ale my vám už nyní ukážeme, jak budou s velkou pravděpodobností vypadat verze coupé, cabrio, kombi, GT a vrcholná M3.

Nová řada 3 ve verzi sedan přijde na trh už za dva měsíce. O technice, inovacích a cenách jsme vás již informovali zde. Dali jsme vám i jistá doporučení ohledně modelů. To, že další karosářské verze budou následovat, je jasné. Jak, ale budou vypadat? Protože zatím oficiální snímky neexistují, otevírá se prostor pro různé retuše jako například ty od Bernharda Reichela. Fotografie jsou sice malé, ale dobře vystihují pravděpodobnou podobu dalších karosářských verzí.

Touring

Kombík u BMW označovaný jako Touring bude po sedanu druhou verzí, které se zákazníci dočkají. Vnitřní prostor pro posádku a motory budou shodné se sedanem. Současný Touring měl objem zavazadelníku 460 litrů, nová generace by údajně měla mít kufr o objemu těsně pod 500 litrů. Touring by se měl poprvé objevit na pařížském autosalonu v září 2012.


Autor: Bernhard Reichel

3000 Kč za založení účtu v bance

Tři tisícovky, které leží doslova na zemi a stačí je zvednout. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát měsíčně kartou a tři tisícovky jsou vaše. To mě zajímá.

řada 3 Touring

GT

Po vzoru řady 5 GT se jakéhosi mix kombíku a SUV dočká i trojková řada. Řada 3 GT bude nabízet zvýšenou pozici za volantem, což se pozitivně odrazí při nastupování/vys­tupování do/z vozidla a na výhledu z vozu. GT bude mít dvojitě otvíratelné kufrové dveře, jako to má pětková sestřička. Do karoserie GT by měl přijít i hybridní pohon ActiveHybrid. Příchod GéTéčka se očekává v roce 2013.


Autor: Bernhard Reichel

řada 3 GT

Coupé a cabrio

Šok! Coupé a cabrio budou s největší pravděpodobností označovány jako řada 4. Plechové skládací střechy včetně mechanismů se negativně podepisují na hmotnosti všech současných kabrioletů, které jsou jimi vybaveny. BMW se k plátěné střeše v případě cabria řady 4 nevrátí, ale celému mechanismu střechy naordinuje karbonovou dietu, čímž zredukuje hmotnost a sníží těžiště vozu. Chválíme. Řada 4 se na trzích objeví v roce 2013.


Autor: Bernhard Reichel

řada 4 coupé


Autor: Bernhard Reichel

řada 4 cabrio

GranCoupé

V prosinci BMW ukázalo světu snímky připravované řady 6 GranCoupé (čtěte zde). Recept na čtyřdveřové coupé bude použit i pro řadu 3, ale to je prozatím hodně vzdálená budoucnost. Pokud se tak stane, bude to až někde v roce 2014/2015.


Autor: Bernhard Reichel

řada 3 GranCoupé

M3

Fanoušci eMkových modelů si už musí zvyknout na „přeplňované“ motory. Posledním atmosférickým M-modelem je současná M3. Ta příští se rozloučí s osmiválcem, protože pod kapotu se vrátí řadový šestiválec, tentokrát rovnou s trojicí turbodmychadel! Z objemu 3,2 litru dostane přeplňování výkon cca 330 kW (450 k). V tomto modelu by redukce hmotnosti měla být hlavním tématem. Očekávaný příchod M3 je plánován na rok 2013.


Autor: Bernhard Reichel

M3

O vývoji verzí řady 3 vás budeme dále informovat.

Podobné články:

Napsat komentář

3000 Kč za založení účtu v bance

Tři tisícovky, které leží doslova na zemi a stačí je zvednout. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát měsíčně kartou a tři tisícovky jsou vaše. To mě zajímá.