BMW M135i Concept – konečně šestiválec

BMW v Ženevě představí studii nového kompaktního modelu BMW M Performance. Pod kapotou třídveřového BMW řady 1 je přeplňovaný řadový šestiválec. Sláva!

Na letošním ženevském autosalonu se kromě prvních automobilů BMW M Performance představí také koncepční vůz M135i, řadící se do této nové řady automobilů BMW. Tento model bude první s benzínovým šestiválcem v nové generaci řady 1, která doposavad nabízela pouze čtyřválcové motory a zároveň to bude první benzínový model v rodině vozů M Performance. M135i je založena na třídveřovém modelu BMW řady 1.

Šest válců v řadě

Přeplňovaný zážehový šestiválec 3,0 l s technologií Twin Power Turbo ve spojení s pohonem zadních kol je zárukou požadované radosti z jízdy, kterou věrní zákazníci a fanoušci značky dokážou ocenit. Dosavadní zážehové a vznětové čtyřválce v řadě 1 jsou orientovány spíše na úsporu paliva, než na lámání rekordů ve sprintech. O výkonu M135i se zatím taktně mlčí, ale tento motor má v základu 225 kW (306 k) a v modelu M135i bude mít určitě více.

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Nepřehlédněte: BMW představí v Ženevě novou produktovou řadu M Performance

Sportovní vzhled s účinnými prvky

Specificky naladěný podvozek doplněný posílenou brzdovou soustavou odpovídá sportovnímu naturelu. Vůz dostal grafitově lakovaná 18palcová kola s dvojitými paprsky. Vzhled M135i je určen M paketem – aerodynamicky účinnými nárazníky a prahy, dále šedými kryty vnějších zpětných zrcátek v barvě Ferric Grey, stejně jako lesklé černé lišty kolem bočních oken v provedení Shadow Line.


Autor: BMW

M135i

Originálně tvarovaná spodní část zadního nárazníku je lakovaná černou barvou Dark Shadow a má v sobě zakomponovanou dvojici koncovek výfuku s tmavě chromovanou povrchovou úpravou. Exteriér doplňují nálepky s typickou M trikolorou.

Interiérová hádanka

O interiéru BMW mlčí, ale očekáváme sportovní sedadla a volant potažené s největší pravděpodobností alkantarou, popř. kombinaci kůže a alkantary. Dále všudy přítomná loga M umístěná na tachometru, prahových lištách a řadicí páce. Dekorační lišty budou karbonové nebo hliníkové. Protože to má být vůz zaměřený na řidiče, modlíme se za manuální 6stupňovou převodovku. Chtít samosvorný diferenciál, vymezený jen plnokrevným M-modelům, by už bylo zbožné přání, ale autu by jednoznačně prospěl.

Suma sumárum tu máme vyhlídky na velmi talentované autíčko, u kterého ani v nejmenším nechceme pochybovat o sériové výrobě. M135i chceme. Nemůžeme se ale ubránit dojmu, že design předních světel a ledvinek masky chladiče u řady 1 připomíná čuníka z populární hry Angry Birds.

Máte řadu 1 v pětidveřovém provedení a rádi byste trochu toho M? Pak volte M Performance díly.

BMW M Performance Parts

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.