BMW M3 DTM Champion Edition – v barvách mistra

BMW se rozhodlo oslavit svůj titul v DTM 2012 limitovanou edicí modelu M3. Počítejte s originálními barvami, trochou karbonu a jedním podpisem mistra. Zájemci by si měli pospíšit, bude jen pár kusů.

K titulu v DTM dopomohl značce BMW kanadský jezdec Bruno Spengler, který v sezoně 2012 závodil s černou M3. Barvy závodního vozu byly inspirací pro limitovanou edici silniční M3 DTM Champion Edition. Ta je založena na modelu M3 Coupé s paketem Competition. S černou barvou se rozhodně nešetřilo, tento odstín najdete nejen na kolech a ledvinkách v masce chladiče, ale i na koncovkách výfuků, které bývají pochromované. Samotný vůz je lakován matnou černou barvou pojmenovanou jako Frozen Black. Přes karbonovou střechu a zadní kapotu vede trikolora BMW M Power, loga M jsou pak vyvedena na bocích vozu. Přední nárazník nese karbonové splittery a víko kufru zase karbonový spoiler, tyto prvky jsou součástí zmíněného paketu Competition. Černému laku sekunduje černý interiér. Kožená sedadla mají kontrastní modré prošívání, volant je potažen alkantarou, madlo ruční brzdy zdobí logo M Power a palubní desku podpis Bruna Spenglera včetně čísla limitované edice. Vozy jsou vybaveny 7stupňovou automatickou převodovkou M DCT, parkovacími senzory, iDrivem, navigací Professional a lepším audiosystémem. Na technice k žádným změnám nedošlo, vůz pohání stejný motor V8 4,0 l s výkonem 309 kW (420 k) jako běžnou M3. 


Autor: BMW

Závodní předloha, šampion DTM 2012

DTM Champion Edition vznikne v 54 kusech, které se začnou vyrábět v únoru 2013. Být vámi, tak bychom si s objednávkou pospíšili, neboť vozy limitovaných edic jsou většinou prodány dříve, než jdou do výroby. Cena vč. daně je € 99 000, tedy necelých 2,5 mil. Kč. To je tučný příplatek oproti standardní M3, útěchou tak kromě „vzácnosti“ a lepší výbavy bude kurz řízení M Fascination Nordscheife na Nürbugringu se samotným Brunem Spenglerem.

Podobné články:

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.