BMW řady 5 po faceliftu

Oblíbené pětkové BMW generace F10 omládlo. Změny se týkají celé řady – sedanu, kombi, Gran Turisma a M5 pro modelový ročník 2014.

Na první pohled jsou patrné dvě věci – modifikovaný přední nárazník a za příplatek dodávané adaptivní LED světlomety. Xenonová světla jsou nyní součástí standardní výbavy. Gran Turismo doznalo drobných optických změn na zádi – světlomety a praktických změn uvnitř, kde se zvětšil zavazadlový prostor o 60 litrů na výsledných 500 l. Posuvná zadní sedadla s měnitelným sklonem opěradel zůstala. Jednou z hlavních novinek příplatkové výbavy je zcela automatizovaný parkovací asistent, ten nyní zaparkuje vůz zcela sám bez řidiče (doposavad řidič používal pedály při aktivovaném parkovacím asistentu podélného parkování). Pohon všech kol xDrive bude pro verze sedan a kombi (Touring) dostupný již od motorizace 520d. Základním dieselem se stane čtyřválec 2,0 l s výkonem 105 kW (143 k), který ponese označení 518d. Pro nejsilnější verzi – M5 je k dispozici Competition Package zvyšující výkon o 11 kW (15 k) a maximální rychlost (305 km/h). Více informací o tomto paketu se dočtěte zde.

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.