BMW X4M aneb M3 na chůdách

Světlo světa ještě nespatřil ani model X4 a už se mluví o jeho vrcholné verzi X4M. Proč? Protože u Porsche probíhají přípravy nejvýkonnějšího Macanu. Budoucnost patří vozům SUV střední velikosti, a zatímco konkurence spí, u BMW a Porsche dělají vše proto, aby slízli smetanu.

Model Cayenne zachránil Porsche a i jeho druhá generace se dobře prodává. Automobilka chce využít příležitosti, a proto nabídne zákazníkům menší a levnější alternativu – model Macan.

Fenomenální úspěch zaznamenalo BMW s modelem X6. Tohle „jiné“ SUV nemá dodnes přímého konkurenta a jeho M verze, tedy X6M, se rovněž dobře prodává. BMW patří mezi výrobce, kteří umějí chytit příležitost za pačesy, a proto i X6 dostane menší sestřičku pojmenovanou X4. Ta bude o přízeň zákazníků bojovat právě s Macanem od Porsche. Obě automobilky dělají sportovní vozy, takže i mezi jejich SUV musí být nějaký ten „topmodel“. Web xbimmers.com informoval o modelu X4M jako o protikandidátovi Macan Turbo.

M3 na chůdách

Přestože X4M můžeme očekávat až v roce 2015, na jeho přípravách se již pracuje. Pohánět jej bude stejný motor jako příští generaci M3, tedy přeplňovaný řadový šestiválec s armádou úsporných opatření v rámci balíčku EfficientDynamics. 


Autor: worldcarfans.com

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Neoficiální virtuální podoba X4M

Dvojspojková automatická převodovka M-DCT bude posílat výkon na všechna čtyři kola. Pohon xDrive bude pracovat se zadním aktivním diferenciálem podobně jako je tomu u X5M a X6M. Novinkou, která se u eMkových SUV ještě neobjevila, bude karbonová střecha. Ta snižuje těžiště vozu a uspoří nějaká ta kila hmotnosti.

Názor TopDrive

Zbláznil se automobilový průmysl, když chrlí jedno „sportovní“ SUV za druhým? Ano i ne. Kdyby si tyhle vozy nikdo nekupoval, nebyl by důvod je vyrábět. Dokud budou k mání klasické sportovní automobily, mohou mít automobiloví nadšenci klidné spaní.

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.