Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse one of one

Série šesti legendárních bugattek, vzdávající hold lidem spjatých se značkou Bugatti, je u konce. Přestože tohle auto stojí mimo, bere si z historie značky mnohé, například lakování. Jeho jméno „one of one“ prozrazuje počet vyrobených kusů.

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse

Na známé výstavě elegance v Pebble Beach ukázala Bugatti všech šest Veyronů série Les Légendes de Bugatti. Každý vůz této série vzdává hold osobě, která se nějakým způsobem podílela na slávě značky Bugatti. Poslední Veyron Les Légendes de Bugatti odkazuje přímo na samotného zakladatele Ettore Bugattiho. Mnozí očekávali, že se objeví také vůz vzpomínající na „naší“ Elišku Junkovou. Ta v roce 1928 s modelem 35B dojela celkově pátá na slavném a těžkém závodu Targa Florio. Tehdy jela proti takovým esům jako Nuvolari, CampariChiron, kteří závodili v továrních týmech. Eliška Junková byla pátá celkově, první mezi netovárními jezdci!

TIP: galerie Bugatti Veyron Ettore Bugatti

Ale zpět k modelu one of one. Tento vůz s unikátním černo-žlutým lakováním taktéž odkazuje na historii. Pro mnohé je značka Bugatti spjata s modrou barvou, ale Type 41 Royale, Type 44 a Type 55 byly lakované právě v barevné kombinaci černá-žlutá. Odkazem není jen barva, ale rovněž dekorace v luxusním interiéru. Za povšimnutí stojí i mřížka masky chladiče, která se skládá z iniciál (údajně) singapurského majitele. Z pohledu techniky je to standardní Veyron Grand Sport Vitesse s výkonem 1200 koní.

Podobné články:

3000 Kč za založení účtu v bance

Tři tisícovky, které leží doslova na zemi a stačí je zvednout. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát měsíčně kartou a tři tisícovky jsou vaše. To mě zajímá.

Napsat komentář

3000 Kč za založení účtu v bance

Tři tisícovky, které leží doslova na zemi a stačí je zvednout. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát měsíčně kartou a tři tisícovky jsou vaše. To mě zajímá.