Caterham 620R – kdo si hraje, nezlobí

Snižování váhy a zvyšování výkonu se meze nekladou a to ani v případě Caterhamu. Výrobce o nově představené verzi 620R mluví jako o největším ranaři do silničního provozu.

Pokud vám přijde, že Caterham stále dokola omílá legendární „sedmičku“, pak máte pravdu. Fakt je ten, že tato evoluce dovoluje britskému výrobci přinášet stále dokonalejší a propracovanější verze. Evoluční žebříček si můžeme demonstrovat na základním modelu Classic. 


Autor: Caterham

620R

Caterham Classic za £ 14 995,– váží 525 kilogramů, pohání jej atmosférický čtyřválec 1,4 l o výkonu 77 kW (105 k). Vůz obouvá obyčejné silniční pneumatiky Avon ZV3. Díky svému výkonu a manuální 5stupňové převodovce se z 0–100 km/h dokolébá za 6,5 sekundy. To zní celkem dobře, nicméně prostor pro úpravy tu je. Caterham nabízí např. 6stupňovou převodovku. 

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Zapomeňme však na to, co výrobce nabízí pro verzi Classic a představme si jeho sklad náhradních dílů jako hračkářství. Co takhle téměř závodní tlumiče a pružiny? Ty se budou stoprocentně hodit. A taky samosvorný diferenciál. Hned ve vedlejším regálu se povaluje 6stupňová sekvenční převodovka, takže sem s ní. Vidíte ta lehká 13palcová kola obutá do semislickových avonek ZZR? Támhle ze šuplíku koukají nějaké karbonové cetky, vypadá to jako … jako palubní deska a nejen ta, je tam celý středový tunel a nakonec i karbonové sedačky


Autor: Caterham

620R

K sedačkám musí být 4bodové bezpečnostní pásy, to je snad samozřejmost. Jdeme pomalu do finále a to je chyba. Do finále přece chceme letět, co nejrychleji to jde. Úplně na konci je sekce přeplňovaných motorů, tam určitě budou mít něco zajímavého. Třeba čtyřválec Ford Duratec 2,0 l s kompresorem, který v 7700 ot./min. dává krásných 228 kW (310 k). S touhle pilou pak budete na stovce za 2,8 sekundy. Maximální rychlost je sice 250 km/h, ale v autě jako je Caterham vám strach nedovolí to vyzkoušet. Nákup je u konce, tudíž je čas platit u pokladny. Jdou na vás mdloby, na účtence je £ 49 995,. Gratulujeme, právě jste se stali majiteli 620R.

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.