Chevrolet Corvette Z06 C7.R Edition – marketingový podfu(c)k

Dle názvu a vzhledu edice Z06 C7.R by si nejeden fanda mohl myslet, že tohle auto si leccos bere ze závodního oddělení Corvette Racing. Je to sice ta nejrychlejší současná Corvette, ale závodní díly byste v ní hledali marně.

Úvod

Sedmá generace Corvette v provedení Z06 byla vyvíjena společně se závodním automobilem (Corvette C7.R). To znamená, že se určitá část know-how továrního závodního týmu dostala do silničního automobilu. To je dobrá zpráva. Corvette Z06 se nabízí nejen jako coupé, ale i jako convertible (kabriolet). Pro letošek má tato verze výkon 650 koní.

Pro náročné zákazníky má Chevrolet připraven paket Z07 Performance Package. Ten zahrnuje spoustu karbonových dílů vč. těch aerodynamických, sedadla Competition, Magentic Ride Control podvozek (ten je u Z06 ve standardu), pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup 2 a keramické brzdy Brembo.

Čáry, máry, fu(c)k

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Od Z06 C7.R Edition by se dalo čekat něco ve stylu Porsche 911 GT3 RS – lehčí díly, závodní sedadla, bezpečnostní rám a další věcičky, které přijdou vhod zejména na okruhu. Hezká představa, ale realita je jiná. 

Vypadá to, že z oddělení Corvette Racing přišel místo inženýra markeťák a řekl: Úspěch Corvette C7.R potřebujeme zpeněžit. Co takhle vzít Z06 s Z07 Performance Package a přihodit pár karbonových dílů zkrášlujících interiér? Švadlenky do opěrek hlavy vyšijí loga Corvette Racing, na palubku se prdne plaketa s nápisem C7.R Edition, zpětná zrcátka se přelakují na černo a navrch dáme nějaké polepy. Nakonec to nafotíme bok po boku se závoďákem, svorně budeme tvrdit, že silniční auto má k tomu závodnímu strašně blízko, vyhlásíme, že vyrobíme jen 500 kusů a ty si necháme pořádně zaplatit.

Závěr

Historie modelu Corvette je plná různých edicí odkazujících na závody, ale z praktického, ehm, technického hlediska se nic nezměnilo. To je případ i Z06 C7.R Edition. Bezpochyby se jedná o skvělý vůz, který by mohl vyvolat svrbění prstů u stávajících majitelů Corvette Z06. Kdo si již koupil Z06 a připlatil za paket Z07 Performance Package, ten může s klidným svědomím spát, protože o nic nepřichází.

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.