Double od BMW – silniční M6 Competition a závodní M6 GT3

BMW představilo závodní vůz specifikace GT3 postavený na bázi modelu M6. Silniční model M6 navíc v provedení Competition Edition s výkonem 600 koňských sil a maximální rychlostí 305 km/h.

Střídání stráží, po Z4 GT3 přichází M6 GT3

Od roku 2010 BMW Motorsport „provozuje“ na závodních tratích Z4 GT3. Získané zkušenosti se promítají do vývoje jeho nástupce, kterým je právě BMW M6 GT3. Nový vůz třídy GT3 zaujme celkovým zdokonalením svých vlastností, největší pokrok je zaznamenán v dostupnosti možné rychlosti a v hospodárnosti. Tento posun přineslo především použití sériového motoru M TwinPower Turbo, u něhož došlo ke zvýšení výkonu i točivého momentu. 
Vůz váží méně než 1300 kg. Používá koncepci transaxle se 6stupňovou sekvenční závodní převodovkou, umístěnou před zadní nápravou, a vyznačuje se též propracovanou aerodynamikou, optimalizovanou v aerodynamickém tunelu. 

Od počátku roku 2015 prochází BMW M6 GT3 rozsáhlým testovacím programem na různých typech okruhů. Díky tomu tovární testovací jezdci BMW absolvovali mnoho kilometrů za volantem tohoto vozu a umožnili tak nalézt jeho optimální základní nastavení. Tento nový vůz pro vytrvalostní závody v současné době prochází závěrečnými testy a jemným laděním, takže bude před svým debutem, plánovaným na příští sezónu, dokonale připraven.

BMW M6 Competition Edition

Kromě závodního BMW M6 GT3 odhalilo BMW M GmbH na autosalonu ve Frankfurtu také nejnovější vrchol nabídky vozů určených pro běžné silnice – model M6 Competition Edition. Coupé zaujme díky novým barvám a komponentám vyrobeným z uhlíkových kompozitů.

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Pohled na technická data (V8 TwinPower Turbo s výkonem 441 kW (600 k) a točivým momentem 700 Nm) prozradí, že vůz má paket Competition, který se dá od července letošního roku objednávat na všechny karosářské verze M6, tedy Coupé, Cabrio a Grand Coupé.

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.