Ferrari California T bude krásnější, silnější a úspornější

Výrobce z Maranella ukázal oficiální fotografie nové Californie. Samotný vůz představí na ženevském autosalonu. Největší a nejdiskutovanější změnou je přechod na přeplňovaný motor. Vedle fotek vám přinášíme souhrn nejdůležitějších faktů a video.

Název modelu zní California T – „“ jako „turbo“. Počet válců (8) zůstal zachován, ale objem se snížil ze 4,3 l na 3,8 l. Přeplňování pomocí dvou turbodmychadel přineslo větší výkon 411 kW (původně 338 kW) a zejména pak točivý moment 755 Nm (původně 485 Nm). Už předešlý model byl (od modelového roku 2011) vybaven systémem Start/Stop a výrobce uváděl kombinovanou spotřebu 13 l/100 km. California T je prý o 15% úspornější. Dvouspojková převodovka má 7 stupňů, řadí se pomocí pádel pod volantem, jak je u Ferrari již zvykem.

Mohlo by se zdát, že z pohledu designu je nová California T do velké míry podobná té předešlé, ale jen na první pohled. Těžkopádná záď předchůdkyně se designérům povedla „odlehčit“, zcela jinak je řešený difuzor a umístění koncovek výfuků. Bokům dominují výrazné prolisy táhnoucí se od předních kol až po dveře. Příď vozu je díky jiným světlometům a kapotě o trochu agresivnější, vůz jako celek ale působí elegantně. Koncepce 2+2 zůstává, takže California s přivřením obou očí uveze čtyři osoby. A s pevnou skládací střechou se setkáte i u novinky. Interiér předchůdkyně a novinky je hodně podobný, ale nenechte se zmást. Novinka má jinou palubní desku, to jen rozmístění ovladačů vám přijde povědomé. Mezi výdechy ventilace přibyl nový ukazatel, centrální displej infotainmentu je větší, volant je úplně nový a ovladače klimatizace jsou rovněž trochu jinak situovány.

Otázkou nyní je, jak bude California T působit na řidiče.

Ferrari zveřejnilo první video

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Pro srovnání přikládáme předešlý model

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.