Infiniti Q50 Eau Rouge – koncept sedanu s vnitřnostmi z Nissanu GT-R

Nissan GT-R – nejlepší současný sportovní vůz z Japonska, se bude muset bratrsky podělit o svou techniku s luxusním sedanem Infiniti Q50. K dobrému základu připočtěte spolupráci Sebastiana Vettela na vývoji a máte hned žhavého kandidáta na krále dálničních křižníků.

Nápad zastavět techniku GT-R do karoserie sedanu zní skvěle, ale Nissanu jaksi chybí potřebná karoserie. Sesterská luxusní odnož Nissanu – značka Infiniti by jednu takovou měla, konkrétně pro model Q50. Ostatně pod jeho kapotou tepe vidlicový šestiválec z Nissanu 370Z, tak proč tam neimplantovat 3,8 l twin-turbo s výkonem 560 koní a točivým momentem cca 600 Nm. K tomu je samozřejmě nutné připojit 7stupňový automat a chytrý pohon všech kol, aby mohlo vzniknout dělo, které se postaví všem silným sedanům na trhu.

Ředitelem divize Performance u Infiniti není nikdo jiný než čtyřnásobný šampion F1 Sebastian Vettel, který se podílí na vývoji a nastavení připravovaných vozů. Q50 Eau Rouge je jeho další prací, v této době již testuje prototyp.

Názor TopDrive

Audi RS7, BMW M5Mercedes-Benz E63 AMG, ale i Panameře Turbo od Porsche roste další konkurence. Vedle britského Jaguaru XFR-S a amerického Cadillacu CTS-V přichází čtyřdveřový Nissan GT-R v kabátku Infiniti, který se rozhodně nechce krčit někde v koutě. Na předčasné závěry je ale ještě čas. Na pekingském autosalonu má Infiniti prozradit více. My se těšíme…

Podobné články:

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.