Jaguar XF 2016 – prostornější, lehčí a více XE

Do modelového roku 2016 vstoupí XF s větším obsahem hliníku ve své karoserii, lepší aerodynamikou a větší optickou spřízněností s menším modelem XE.

Celkové rozměry XF se změnily nepatrně, ale rozvor se natáhl o 51 mm na celkových 2960 mm, zlepšila se aerodynamika a razantně klesla hmotnost (-190 kg). Venkovní design prošel kosmetickou úpravou, zadní svítilny jsou nyní podobné těm na modelu XE, přední lampy hostí LEDky.

Úplně nový je interiér v čele s palubní deskou, volantem a středovým tunelem. A velkou dotykovou obrazovkou s InControl Touch Pro Infotainment systémem. Dodavatelem prémiového audia je Meridian (výkon až 825 W).

Základní motorizací je čtyřválcový diesel 2,0 l ve dvou výkonových variantách, který známe z XE (120 kW, 380 Nm a 132 kW, 430 Nm). Druhým naftovým agregátem je vidlicový šestiválec 3,0 l se dvěma turbodmychadly, který značně posílil (220 kW a 700 Nm). Benzínový šestiválec s kompresorem je stále v nabídce, nyní s 279 kW a 450 Nm.

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Modernizovaný model XF představí Jaguar v dubnu na autosalonu v New Yorku.

Video od Jaguar

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.