Jak jsme si půjčili auto

Půjčování aut je dnes již zavedený a značně rozšířený byznys. Protože autopůjčoven je v hlavním městě hned několik, rozhodli jsme se jednu z nich vyzkoušet. Zde jsou naše postřehy a doporučení.

Pasovali jsme se do role lidí, kteří přijedou do Prahy a nechtějí si neustále volat a platit taxíky. Volba tedy padla na auto z půjčovny. Chtěli jsme pohodlný kočár, jakým je například Lexus IS, tedy sedan střední třídy s automatickou převodovkou. Voláme do půjčovny, rezervujeme si vůz a následně si jej jdeme vyzvednout. My jsme sice upřednostnili převzetí vozu přímo v centrále, ale jinak by nám auto mohlo být kdekoliv po Praze bezplatně (od 8:00 – 20:00 h) přistaveno. Na místě už čeká pěkný, zachovalý a zejména čistý Lexus. Potěšila nás anonymita vozu bez reklamních polepů, takže nikdo neuvidí, že máme auto z půjčovny. Papírování zabere jen pár minut, je nutné mít občanský průkaz či cestovní pas a řidičský průkaz. Platit lze hotově nebo kartou. Nasedáme, odjíždíme.

Takhle rychle si můžete půjčit auto i vy, pokud se rozhodnete pro autopůjčovnu OneTwoGo.

Ptali jsme se

Pět dotazů na jednatele OneTwoGo (www.autopujcovnavpraze.cz) pana Parkhomenka:

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Jak dlouho působíte na trhu?

Od roku 2008.

Proč bych měl využít služeb právě OneTwoGo?

Ke každému klientovi přistupujeme jako k VIP osobě. V nabídce máme rozmanitý typ vozů, malými vozy počínaje a mikrobusem konče, na spolehlivost a čistotu vozů se může klient vždy spolehnout. Fungujeme non-stop.

Kolik aut máte v nabídce a o jaké je největší zájem?

Když nebudu počítat Škodovky, tak se velkému zájmu těší dva dosti rozmanité vozy – Smart Fortwo a Maserati Quattroporte. Aut máme celkově 27.

Mají vaši klienti zájem o krátkodobé či dlouhodobé zápůjčky?

Průměrně si naši klienti půjčují auta na 5 až 7 dní. Máme ale i klienty, kteří chtějí auto na měsíc.

V čem umíte vyjít klientům vstříc?

Cenou a dostupností.

Naše rada na závěr

Cena bývá sice mnohdy rozhodující, ale spíše než Jak levně se zajímejte o to, Co za své peníze dostanete. Před půjčením vozu se dobře seznamte se smluvními podmínkami autopůjčovny.

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.