Jeden automobil nestačí

Proč je lepší mít více aut než jen jedno univerzální, které umí všechno, ale nic z toho pořádně.

Auto je pro tebe víc než jen dopravní prostředek. Rád řídíš, rád o něj pečuješ, často o autech čteš a řešíš, jaká kára by ti mohla říkat pane. Už dávno víš, že univerzální auto neexistuje, přestože se tě automobilky snaží přesvědčit o opaku. Jsou vozy kategorie SUV tak talentované, jak o nich katalogy a reklamy mluví? Esuvéčko je fajn na delší cesty, ale tvé řidičské potřeby neuspokojí. Jsi hrdý na své nablýskané auto, ale návštěva nákupních center, resp. jejich parkovišť tě děsí. Tam si vždy uvědomíš, že s omlácenou popelnicí za pár šlupek bys měl svatý klid. Takhle hledáš široká parkovací místa, pokud možno co nejdál od ostatních a třeseš se strachy, aby nějaký neandrtálec neoznačkoval svými dveřmi tvůj vůz.

Protože doma občas něco předěláváš, nedobrovolně tak pasuješ svého miláčka do role stěhováka. Říkáš si, že pro tyto účely by to chtělo velký americký pick-up. Když už být za kutila či zahrádkáře, tak se vším všudy. Jenže pak přijde léto a ty zatoužíš po kabrioletu. Pro někoho je večeře při svíčkách dokonalým ztvárněním romantiky, pro tebe je to západ slunce. V autě se stahovací střechou samozřejmě. Vadí ti, že obsluha čerpací stanice si s tebou už tyká? Jezdíš tankovat tak často, že víš, kdo má který den službu na tvé oblíbené pumpě. S autem, které jezdí za 4 až 5 litrů by se ti to nikdy nestalo. Ale sám víš, že něco takového by bylo jen na cesty do práce.

Na víkendy potřebuješ hračku. Dělo, které umí rozcupovat zadní pneumatiky, má vykuchaný interiér, schopný podvozek a brzdové kotouče o velikosti rodinné pizzy. Utrácet peníze umí každý, ale investovat už málokdo. Akcie jsou ošemetná záležitost, zlato ti radost neudělá, takže? Touha vlastnit kousek historie ti šeptá: „Kup si veterána“. Co na tom, že bys z garáže vyjel jen třikrát do roka. Když auta miluješ, stále máš co řešit.

Podobné články:

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

1 komentář u „Jeden automobil nestačí“

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.