Lexus IS modelového roku 2014 odtajněn

S prvními oficiálními snímky Lexusu IS F-SPORT, které se vynořily, vám přinášíme i několik základních informací týkajících se tohoto sedanu střední třídy.

Veřejnosti se nový IS představí na nadcházejícím autosalonu v Detroitu. Návštěvníci autosalonu tak budou moci obdivovat „nepřehlédnutelný“ sedan střední třídy, který je definován ostrými linkami. Na voze lze rozpoznat současný designový jazyk značky. Jistou třešničkou jsou pak prvky z konceptů LF-CC a LF-LC (např. mřížka chladiče a zadní světlomety). Vnější zpětná zrcátka nápadně připomínají supersport LFA, stejně jako displej v kapličce přístrojů s velkým otáčkoměrem. IS je vybaveno předními LED světly a la model GS. Můžeme tedy prohlásit, že to nejhezčí, co měl Lexus v „šuplíku“, použil na nové IS. Vzhledem ke konkurenci v podobě řady 3, A4 a třídy C se nedivíme, že Lexus dělá, co může. Zatímco v Evropě drží prim německá trojka, za Atlantikem jsou karty rozdány trochu jinak. V těchto dnech ještě nejsou potvrzené informace o motorech, ale benzínové V6 o objemech 2,5 l a 3,5 l s výkony kolem 147 kW (200 k) a 220 kW (300 k) jsou více než jisté. Ostatně vůz na fotografiích nese označení IS 250. Na atraktivitě mu rovněž přidává sportovní balíček F-SPORT. Hybridní verze bude taktéž v nabídce, nejpravděpodobněji se čtyřválcem 2,5 l 176 kW (240 k).

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.