Mercedes-Benz GL 63 AMG – další člen rodiny AMG

Obrovské SUV od Mercedesu se rovněž dočkalo pozornosti od AMG. Výsledkem je asi nejsilnější a nejrychlejší autobus na světě. Tento mastodont jezdí 250 km/h, ale je to akcelerace, která vám vyrazí dech.

Vedle SUV ML a offroadu G je model GL dalším „velkým“ Mercedes, který rozšířil řady automobilů z divize AMG. Na první pohled si jej možná i spletete právě s ML 63 AMG, které používá podobně tvarované nárazníky, čtveřici koncovek výfuků a stejný design hliníkových kol, GL má konkrétně kola o velikosti 21 palců. Rozměry GL vyniknou až z profilu. Tento überBenz používá stejnou techniku jako ostatní vozy, které mají zapsáno v rodném listě 63 AMG. Motor V8 biturbo o objemu 5,5 l má výkon 410 kW (557 k) a mamutí točivý moment 760 Nm. Stejně jako motor, tlumiče, tak i 7stupňová převodovka AMG SPEEDSHIFT-7 má několik volitelných režimů – Eco počínaje a Sportem Plus konče. Pohon všech kol 4Matic a vzduchový podvozek jsou samozřejmostí i u GL 63 AMG. Maximální rychlost 250 km/h (el. omezeno) asi překvapí málokoho, ale akcelerace 0–100 km/h za méně než 5 sekund (4,9 s) je doslova šokující hodnota na 2,5 tuny železa. Výrobce uvádí kombinovanou spotřebu 12,3 l/100 km, ale to není údaj, který by rozhodoval o koupi modelu AMG. GL 63 AMG by mělo dorazit k dealerům Mercedesu v listopadu 2012.

Podobné články:

1 komentář u „Mercedes-Benz GL 63 AMG – další člen rodiny AMG“

  1. ..ešte by som pridal vzadu hydrauliku a dalo by sa to používať na hlbokú orbu. Žerie to viac ako traktor, ale orať rýchlosťou 250km/h by bol určite zážitok.. 😉

    Odpovědět

Napsat komentář

3000 Kč za založení účtu v bance

Tři tisícovky, které leží doslova na zemi a stačí je zvednout. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát měsíčně kartou a tři tisícovky jsou vaše. To mě zajímá.