Mercedes-Benz S 65 AMG Coupé – dvanáctiválcové potěšení

Ještě dnes se najdou lidé, kterým je osm válců spalujících benzín málo. A ještě dnes se najdou automobilky, které těmto náročným zákazníkům mohou nabídnout dvanáctiválec. Tohle je S-klasse Coupé ve vrcholné verzi 65 AMG. Víc už mít nemůžete.

V Evropě, kde panuje šílenství kolem emisí CO2, nejsou zatím majitelé silných vozů napichováni na kůly. Co není, může jednoho dne být, ale do té doby se můžeme těšit z toho, že například Mercedes-Benz nezanevřel na výrobu „velkých“ motorů. Nedávno jsme psali o S 63 AMG Coupé s přeplňovaným V8. Teď AMG představuje svoji vlajkovou loď – dvanáctiválcové S 65 AMG Coupé. Jeho šestilitr twin-turbo servíruje masáž pomocí 457 kW (621 k) a 1000 Nm. Na rozdíl od S 63, která se nabízí i s pohonem všech kol 4Matic, je S 65 pouze s pohonem zadních kol. Vůz umí stovku za 4,1 s, maximální rychlost je omezena na 250 km/h. A nebo taky ne, za příplatek lze omezovač odblokovat, pak luxusem napěchované Coupé dosáhne na rychlost 300 km/h. Zastavit takhle „rozjetý vlak“ je úkol pro keramické brzdy, které budou, doufejme, součástí standardní výbavy. Tipnete si kombinovanou spotřebu paliva, kterou udává výrobce? Jinak cena tohoto medvídka začíná na € 244 000,–.

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.