Mercedes-Benz S 65 AMG – dvanáct válců opět na scéně

Má dvanáct válců, objem motoru rovných šest litrů, dvě turbodmychadla a přesto umí být úsporný. Seznamte se s vrcholným modelem Mercedesu. Víme, kolik bude stát.

Je doba zmenšování. Velkých objemů se drží jen výrobci náklaďáků, dvanáctiválce byste dnes spočítali na prstech jedné ruky a tak jsou tady turbodmychadla, aby vše spasila a dovedla nás efektivně do zelené budoucnosti. Mercedes-Benz přistoupil na to druhé, aniž by se vzdal toho prvního. A tak se i v roce 2014 setkáme s vrcholným modelem třídy S od divize AMG. Je to již třetí generace (první tu byla v roce 2003, druhá se vyráběla od roku 2006 do současnosti). Mercedes letos nelenil, novou třídu S představil 15. května v Hamburku, na podzimním frankfurtském autosalonu pak představil S 63 AMG a do konce roku ukáže světu S 65 AMG, který si nyní trochu přiblížíme.

Ručně skládaný motor V12 Biturbo má objem 6,0 l a disponuje takovou porcí točivého momentu, že by jej Mercedes mohl montovat do svých nákladních vozidel. S porcí 1000 Nm se ještě u předchozí generace uměla vyrovnat pouze 5stupňová automatická převodovka. Nový model má o 13 kW vyšší výkon, tedy 463 kW (630 k) a těch 1000 Nm krouťáku přenáší 7stupňová automatika s režimy C (Controlled Efficiency), S (Sport) a M (Manual). Mezichladiče stlačeného vzduchu pracují na bázi vzduch/voda. Akceleraci z 0 na 100 km/h zvládne „pětašedesátka“ za 4,3 sekundy a maximálka je nastavena na obligátních 250 km/h. Mercedes-Benz uvádí kombinovanou spotřebu 11,9 l/100 km. Motor plní normy EU6.

Mezi high-lighty novinky patří 20“ kola, výkonné brzdy, za přípatek s keramickými kotouči, podvozek Magic Body Control s Road Surface Scan v základní výbavě, interiér s kůží Nappa, analogové hodiny IWC a audio s 3D prostorovým zvukem od společnosti Burmester. Pro posádku jsou zde připlavená audio-vizuálně-internetová rozmazlovátka a sedačky s masážní funkcí.

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Mercedes-Benz S 65 AMG přijede do prodejen v březnu roku 2014 a to s cenou od € 232 050,– včetně daně.

Video od Mercedes-Benz

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.