MINI JCW GP – nejrychlejší MINI na scéně

Když už ani zaklínadlo John Cooper Works nestačí, přichází na řadu kouzlo GP. To přičarovalo větší výkon, vymakaný podvozek, samosvor a nějaký ten spoiler. Ale pozor – nic zde není pro parádu, tohle MINI vás chce naučit závodit.

MINI na své akci MINI United, pořádané na okruhu Paul Ricard, představilo svoji poslední bombu – John Cooper Works GP. Tento speciální kousek prý zajede Nürburgring za 8:23! Potřebujete další argumenty? Chcete ho? Pak sebou musíte hodit, protože verze GP bude vyrobena jen v počtu 2000 kusů. Prodej začne letos na přelomu léta a podzimu. Ptáte se, jak se liší od běžného Johna Coopera Workse?

Modely JCW mají přeplňovanou jedna šestku s výkonem 155 kW (211 k). U verze GP výkon zatím nezveřejnili, ale šušká se, že to bude až 170 kW (230 k). Další vítanou změnou bude mechanický samosvorný diferenciál, který nahradí současné EDLC, což je elektronická náhražka téhož. Verze GP bude mít samozřejmě upravený podvozek a aerodynamiku – všimněte si masivního křídla a velkého difuzoru pod zadním nárazníkem. 


Autor: BMW – MINI

MINI JCW a MINI JCW GP

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Také čtěte: MINI John Cooper Works Countryman

Specifický design mají i hliníková kola, která obouvají sportovní pneumatiky Kumho. GP budou lakována šedou barvou Thunder Grey v kombinaci s polepy na kapotě, bocích a střeše. Červeně lakované zrcátka a nasávače vzduchu v předním nárazníku jsou pak nepřehlédnutelnými prvky exteriéru. Co nás čeká uvnitř, je zatím tajemství, ale určitě to budou sportovní sedadla v počtu dvou kusů, protože ta zadní byla v rámci dietního programu vynechána. Rádio na palubě sice bude, ale poslouchat budete stejně jen chraplák vycházející z výfuku.

Názor TopDrive

Verze GP vypadá skvěle a určitě i tak pojede. Vzhledem k malé omezené sérii to bude jednou vyhledávaný model mezi sběrateli. GP se drží osvědčeného receptu modelů JCW a navrch přidává několik peprných ingrediencí jako samosvorný diferenciál a lepivé pneumatiky. Ostatně to by měl mít každý John Cooper Works. Mimochodem víte, že verze GP tu už jednou byla? V roce 2006 vzali u MINI model Cooper S a dali mu kit John Cooper Works s přídomkem GP. Těchto vozů se rovněž vyrobilo 2000 kusů a předtím než se podíváte do naší fotogalerie, si zkuste tipnout, jako mělo barvu.

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.