MINI Superleggera Vision přináší minimalismus a emoce

Přehlídka Concorso d´Eleganza Villa d´Este je jak o starých automobilech, tak zároveň o konceptech představujících budoucnost. Letos bude jedním z takových konceptů roadster MINI, který dokonale skloubí minulost s budoucností.

Výsledkem společného úsilí MINI a karosárny Touring Superleggera je dvoumístný MINImalistický roadster. Tento „britský sportovní vůz pod vlivem italského stylu“ jakoby znal zkratku na cestě mezi minulostí a budoucností. Na první pohled jsou zřetelné (MINI) rozměry a nízká hmotnost. Ostatně, název „superleggera“ (z italštiny: extra lehký) je výstižný. Nizoučké čelní okno s tenkými sloupky, vnitřní (dá-li se to tak říci) zpětné zrcátko na stopce a zadní ploutvička jsou jasnými odkazy na klasické britské roadstery. Na voze je mnoho designově zajímavých detailů – přední kapota, absence klik dveří (dveře se otvírají stiskem tlačítka), vnitřní madla dveří a zadní svítilny se symbolem britské vlajky. Interiér je pak samostatnou kapitolou designu. Slovo minimalismus zde dostává svého významu. Kůže a hliník opět odkazují na doby minulé, naopak digitální přístroje vyjadřují volání po budoucnosti. Naprosto skvěle působí palubní deska potažená hliníkem a rozměrný tříramenný volant spolu s chromovaným (ale digitálním) rychloměrem. To, co se skrývá pod kapotou je zahalenou rouškou tajemství, ale s největší pravděpodobností je MINI Superleggera Vision poháněno elektřinou.

Podívejte, jak vzniklo tohle MINI

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.