Nástupce Ferrari Enzo přistižen

Když se kolem Maranella prohání nový zamaskovaný prototyp, tak je jen otázkou času, než ho někdo vyfotí. Právě to se stalo nástupci modelu Enzo. Očekáváme drtivé výkony a absurdní rychlost.

Na Ferrarichat.com se objevily snímky „nového“ Enza s minimální kamufláží karoserie. Klínové tvary jsou až nápadně podobné tvarům Ferrari Enzo vyráběného v letech 2002–2004 v počtu 399 kusů. Už tehdy zvítězila funkčnost nad krásou a nyní tomu nebude jinak. Ta zásadní změna nás ale čeká pod povrchem.


Autor: Ferrarichat.com

v ulicích Maranella je možné potkal ledacos

Hybridní technologie si našly cestu i do Ferrari. Před dvěma lety se na ženevském autosalonu představil model 599 GTB (motor vpředu) se systémem HY-KERS. Nové Enzo má samozřejmě motor uprostřed a této konfiguraci musel být hybridní systém přizpůsoben. Ten je mimochodem o dalších 10 % úspornější ve vypouštění emisí než systém z roku 2010. Ve srovnání s běžným spalovacím motorem má vyšší výkon a točivý moment. 


Autor: Ferrarichat.com

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

novinka se obejde bez velkých spoilerů

Atmosférický motor V12 o objemu 6,2 l přenáší výkon na zadní kola prostřednictvím 7stupňové dvouspojkové převodovky. Jeden elektromotor je napojen přímo na převodovku, druhý je umístěn u motoru. Celé kouzlo HY-KERSu spočívá ve vysoce efektivní práci s kinetickou energií a její následnou přeměnou v energii elektrickou, která je ukládána do baterií pro další využití. Vůz by měl disponovat výkonem 686 kW (933 k). Díky masivnímu využití karbonu a aplikování znalostí z Formule 1 bude nové Enzo lehké a extrémně pevné. Mluví se akceleraci 0–100 km/h za 2,5 sekundy a maximálce 408 km/h.

Ferrari HY-KERS 2012

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.