Nissan Pulsar Nismo – krok správným směrem

Zdá se, že někdo v Nissanu dostal konečně rozum a místo zaměření na crossovery se vrací ke klasickému hatchbacku. Bylo jen otázkou času, kdy si nový Pulsar vezme do parády divize Nismo.

Výsledný výtvor vystavený v Paříži je sice zatím jen koncept, vypadá však tak, že nemá daleko do sériové výroby. Kompletní data ještě nebyla dána k dispozici. Ví se, že k pohonu bude použita čtyřválcová přeplňovaná „jednašestka“ o síle cca 250 koní. To prokazuje, že Nismo s Pulsarem cílí na Mégane RS, Golf GTI a další dravce této kategorie. V plánu má Nissan i zaútočit na rekordní čas v kategorii vozů s předním náhonem na Nürburgringu.

Z technických parametrů prozatím víme jen rozměr pneumatik (tedy alespoň na konceptu) 235/35 R19. Za jeho koly s tenkými desetipaprskovými loukotěmi prosvítají masivní větrané kotouče s rudými třmeny. Celý vůz dostal pochopitelně expresivní bodykit oděný do šedé metalízy. Ta je vyšperkována mohutnými nasávacími otvory a dotvořena červenými a karbonovými doplňky. Zádi dominuje rozměrný difuzor a dva centrálně umístěné „laufy“ výfuků. Komu by nestačila běžná verze Nisma bude moci připlatit za verzi RS, ta přidá asi 20 koní výkonu navíc a nejspíše bude mít i tvrdší podvozek.

Názor TopDrive

Nissan připravuje nepochybně agilní sportovní model a hodlá s ním zatopit konkurenci. Designově jde o povedený kousek. Jeho největším posláním je posílení sportovního image značky. Nese i odkaz předchůdců Sunny (Pulsar) GTI a GTI-R. Uvidíme nakolik bude konkurenceschopná cena.

Podobné články:

3000 Kč za založení účtu v bance

Tři tisícovky, které leží doslova na zemi a stačí je zvednout. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát měsíčně kartou a tři tisícovky jsou vaše. To mě zajímá.

Napsat komentář

3000 Kč za založení účtu v bance

Tři tisícovky, které leží doslova na zemi a stačí je zvednout. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát měsíčně kartou a tři tisícovky jsou vaše. To mě zajímá.