Nové BMW X5 přistiženo s minimální kamufláží

Tento rok představí BMW novou generaci svého velkého SUV – oblíbený model X5. Co o něm říká zákulisní šeptanda?

Když v roce 1999 uvedlo BMW, do té doby konzervativní výrobce luxusních a sportovních vozů, své první SUV X5, byl to pro mnohé šok. Zanedlouho se však ukázalo, že to byl správný tah, neboť X5 se stala úspěšným modelem dříve, než do Evropy dorazila módní vlna vozů SUV. Životní cyklus aktuální druhé generace se již nachýlil ke svému konci a tak se letos dočkáme premiéry třetí generace. Mercedes-Benz nové ML představil vloni a Q7 od Audi by rovněž potřebovala svého nástupce. 


Autor: worldcarfans.com

zakamuflovaná X5

Co nového přinese nová X5? 

Novinka celkově narostla, ale zároveň i zhubla nezanedbatelných 150 kilogramů. Třetí řada sedadel bude za příplatek. Kvalita materiálů uvnitř bude o kus dál, systém iDrive bude zobrazovat své funkce na ještě větším displeji než dosud. Pod kapotu X5 se poprvé dostane čtyřválec – diesel 2,0 d s výkonem kolem 240 koní (odhad). Tahounem prodejů bude jistě třílitrový naftový šestiválec v několika výkonových variantách. Benzínový osmiválec by se měl udržet v nabídce. X5 bude opět spoléhat na 8stupňové automatické převodovkysystém pohonu všech kol xDrive. Vyznavači zelené politiky by měli být uspokojeni verzí hybrid. Nejsilnější X5M přijede o rok později.

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Koukněte na BMW X5 v průběhu let.

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.