Nové Maserati Quattroporte – první oficiální snímky a informace

Maserati zveřejnilo první sérii snímků své vlajkové lodi. Informací je zatím poskrovnu, ale víme, že bude diesel a pohon všech kol. Premiéra vozu proběhne na Detroit Motor Show v lednu 2013.

Quattroporte alias „čtyři dveře“ nabízí automobilka Maserati od roku 1963. Nyní přichází 6. generace tohoto výkonného luxusního sedanu. Oproti předchozí generaci novinka malinko narostla a zároveň zhubla díky rozsáhlému použití hliníku. Nicméně se bavíme o velkém sedanu, který je napěchovaný výbavou, takže pohotovostní hmotnost se pohybuje na úrovni cca 1940 kilogramů. K pohonu se Maserati vyjadřuje zatím opatrně. Musí nám stačit informace, že novinka bude mít motory nové generace. Jaké to budou? Určitě benzínový osmiválec, dále pak vidlicové šestiválce, z nichž jeden bude spalovat naftu. První rok bude Quattroporte nabízeno jako zadokolka, posléze i s pohonem všech kol.

Více se dá říci k designu. Quattroporte je oděno do nového hávu s několika typickými prvky – maskou chladiče, postranními otvory v předních blatnících a masivním trojúhelníkovými C-sloupky. Dveře jsou bezrámové. Nejlépe to vyjádřil Lorenzo Ramaciotti, vedoucí Maserati Design Center: „Styl se zrodil z hlavních konstrukčních principů Maserati – harmonie tvarů, dynamika linek a italské elegance“. Uvnitř vozu vládne minimalismus, stačí se podívat na střed palubní desky s rozměrným dotykovým displejem. Tlačítek je zde opravdu málo. Dostatek místa najdou na palubě čtyři cestující. Ti, co sedí vzadu, mají více prostoru na nohy ve srovnání s 5. generací Quattroporte.

Názor TopDrive

Nové Quattroporte hodnotíme jako velice pěkné auto. Má v sobě jak pořádnou dávku elegance, tak i značnou míru sportovnosti. Rozhodně nepůsobí tak usedle jako S-klasse od Mercedesu či sedmičkové BMW. Pokud bude chtít Maserati uspět na evropském trhu, pak bude muset nabídnout víc, než zmiňovaný Benz a BMW. Dobrý dieselový motor a pohon všech budou nutné.

Podobné články:

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.