Nový sedan od Maserati – brácha Chysleru 300C?

Nejen menší čtyřdveřové Maserati bude postaveno na platformě Chrysleru 300C. Máme se bát, že nová generace vozů s trojzubcem ve znaku budou rebrandovaní Amíci?

Italská technika byla vždy zabalena do slušivého obleku. Se spolehlivostí to občas není žádné terno, ale pokud milujete Italy, pak k tomu jistě máte své důvody. Aliance Fiatu a Chrysleru už přinesla rebrandované 300C na Lancii Themu a z vanu Chrysler Voyager se stala Lancia Voyager. Podobný osud čeká asi i na značku Maserati. Připravovaný sedan Levante bude rovněž sdílet platformu 300C a její prodloužená verze najde uplatnění v novém Quattroporte


Autor: Chrysler – Lancia

300C (vlevo) a Thema jsou téměř k nerozeznání

Připravované SUV – Maserati Kubang si pro změnu vypůjčí páteř od Jeepu Grand Cherokee. Motory V8 od Maserati budou určeny oběma vozům, Levante navíc dostane do vínku i menší V6 a také diesel. Všechny verze budou spřáhnuty s 8stupňovým automatem od ZF. Model Levante by se veřejnosti měl představit na frankfurtském autosalonu 2013, prodeje se rozjedou pak další rok. 

Názor TopDrive 

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Myslíme si, že Fiat značku Lancia neuchopil zrovna správně, ale na nějaké závěry je ještě brzo. Stejně necitlivě naložit s Maserati by byla velká chyba. Chápeme, že „šetřit“ se musí,  ale pokud budou nová Maserati sdílet platformu s Chryslerem, tak bychom nejen my, ale hlavně zákazníci Maserati uvítali, aby zůstalo jen u té platformy. Ať Levante i Quattroporte vypadají a jedou jako Maserati, ne jako obtloustlý Chrysler 300C.

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.