Porsche 918 – čas 7:14 na Ringu a únik fotek z katalogu

O průběžném vývoji a testování připravovaného Porsche 918 Spyder vás pravidelně informujeme. Dnes se za 918 podíváme na Nürburgring a ukážeme vám fotky, které unikly ze zatím neveřejného katalogu.

Už víte, že Porsche 918 Spyder je hybrid, zatraceně rychlý hybrid (čtete zde). Taky už víte, že Porsche začalo s testováním prototypu na silnici (sledujte video). Přestože je auto zatím ve fázi prototypu, jeho výroba začne za rok, tak Porsche nelenilo a vůz obléklo do barev Martini Racing. Že byste taky takové chtěli? Podle několika „uniklých“ fotek ze zatím neveřejného katalogu je zřejmé, že Porsche chystá vedle obvyklých barev i dvě speciální lakování evokující závodní vůz. Jedno z nich je právě modro-červené Martini Racing. Na fotkách je vidět i palubní deska, o které lze mluvit jen v superlativech. Porsche samozřejmě prohání devětsetosmnáctky i po Severní smyčce Nürburgringu, kde tento vůz na silničních pneumatikách zajel čas 7 minut, 14 sekund. Jestli je to hodně nebo málo, necháme už na vašem úsudku, jen připomínáme, že současný vrchol Porsche – model 911 GT2 RS je na Ringu o celé čtyři sekundy pomalejší. A dost možná, že 918 ještě nějakou tu sekundu stáhne.

Podobné články:

Napsat komentář

3000 Kč za založení účtu v bance

Tři tisícovky, které leží doslova na zemi a stačí je zvednout. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát měsíčně kartou a tři tisícovky jsou vaše. To mě zajímá.