Proč Nissan GT-R podražil a jak je to s dostupností verze Nismo v ČR?

Model GT-R bedlivě sledujeme, a tak nám neuniklo, že je oproti minulému roku zhruba o 70 000 Kč dražší. Na otázku proč tomu tak je odpovídal pan Petr Kolář, PR manažer Nissan ČR. Dále nás zajímalo, jak je to s modelem GT-R Nismo na českém trhu.

Tvary vozu Nissan GT-R se od roku 2008 změnily minimálně, ale po technické stránce se vůz neustále vylepšuje. Ručně skládaný motor VR38DETT twin-turbo V6 posílil z původních 480 koňských sil na současných 550. Vedle toho Nissan postupně vylepšoval aerodynamiku, chlazení a nejvíce podvozek.

V druhé polovině minulého roku startoval model GT-R na částce 2 530 000 Kč vč. DPH (výbava Premium Edition), resp. 2 585 000 Kč vč. DPH (výbava Black Edition). Letos cena potichu stoupla na částku 2 600 000 Kč vč. DPH za Premium Edition a 2 655 000 Kč vč. DPH za Black Edition. Při pohledu na technické údaje jsme žádnou změnu nezaznamenali, a tak jsme vznesli dotaz na Nissan Česká republika, zdali došlo k nějakým technickým úpravám vozu, o kterých zatím Nissan neinformoval, nebo zda je za vyšší cenou modelu GT-R změna kurzu české koruny a japonského jenu.

Za Nissan ČR odpověděl Petr Kolář: Pohyby měnových kurzů samozřejmě na cenu vliv mají a při ceně převyšující 2 500 000 Kč je každá změna vidět. Počínaje výrobním měsícem leden 2015 navíc došlo k několika optickým a technickým změnám:

3000 Kč za založení účtu v bance

Tři tisícovky, které leží doslova na zemi a stačí je zvednout. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát měsíčně kartou a tři tisícovky jsou vaše. To mě zajímá.

• nová černá kola
• nové nastavení podvozku
• redukce hluku při brzdění
• nová hlavice řadicí páky

Dále nás zajímalo, zda se v České republice prodává model GT-R Nismo, o kterém jsme vás informovali zde. Tato vrcholná verze modelu GT-R není v ČR oficiálně uvedena. Pan Kolář odpověděl následovně: GT-R Nismo je v České republice v prodeji na individuální poptávku u našeho Nismo centra (Autobond Group, Praha 9). Na tento model jsou v celé Evropě dlouhé čekací doby, proto ho nenabízíme plošně na našich webových stránkách.


Autor: Nissan

Verze GT-R Nismo

Oslovili jsme tedy společnost Autobond Group s dotazem na dostupnost a cenu modelu GT-R Nismo. Dozvěděli jsme se, že modelový rok 2015 a 2016 je již celosvětově vyprodán. V současné době se přijímají objednávky na modelový rok 2017. Cena modelu GT-R Nismo je 4 092 000 Kč vč. DPH.

Podobné články:

Napsat komentář

3000 Kč za založení účtu v bance

Tři tisícovky, které leží doslova na zemi a stačí je zvednout. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát měsíčně kartou a tři tisícovky jsou vaše. To mě zajímá.