Renault Clio RS Red Bull Racing RB7 – dá vám křídla?

Renault přišel s další edicí svého rychlého Clia RS. Co přinese výrobce energy drinků s rudým býkem ve znaku? Zajímavé barvy nebo snad nějaká ta křídla pod kapotou navíc?

Odpověď zní – jen barvy. Kabát Clia RS RB7 dostane lakování matnou černou se šachovnicí na střeše, pár nálepek Red Bull, žlutě lakovaný nos, zrcátka a difuzor. 18“ kola jsou naopak lesklá černá a obutá do pneumatik Bridgestone RE050A. O tom, zda eReSo dostane podvozek Cup, se nemluví, ale podle sedadel Recaro a sportovního monitoru s funkcí měření časů na okruhu by to „cupové“ výbavě odpovídalo. Clio RS Red Bull se bude prodávat pouze na pěti trzích v Evropě – Francie, Španělsko, Švýcarsko, Belgie a Rakousko, takže zahoříte-li touhou po něm, budete muset k našim sousedům. Ceny začínají na 27 900 euro.

Technika se bohužel nebo snad bohudík nezměnila. Pod kapotou je starý dobrý atmosférický čtyřválec o objemu 2,0 l s výkonem 148 kW (201 k) a „krouťákem“ 215 Nm. Stovku dělá Clio za 6,9 sekund a ručička tachometru dosáhne na číslici 225 km/h. Inženýři Renault Sportu ale mohli ještě nějakého toho koníka z motoru vymáčknout, když už jejich Clio odkazuje na Formuli 1. V současné době dodává Renault motory pro čtyři stáje F1 – teamy Red Bull, Lotus, Caterham a Williams. Připomínáme, že Renault působí v této branži už 35 let!

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.