Setkání s MINI Roadster

TopDrive vám jako první přináší vlastní fotky nového MINI Roadster. Prozkoumali jsme ho do detailů. Známe novinky u verzí John Cooper Works.

Roadsterům od MINI se do Čech moc nechtělo. Na vině bylo asi chladné klima, protože tento model byl v České republice uveden do prodeje na konci února. Roadster vychází z designu Coupé a první, čeho si všimnete ve srovnání s MINI Cabrio, je sklon nízkého čelního okna. Oproti čtyřmístnému Cabriu působí Roadster mnohem dynamičtěji a navíc má jeden trumf v zadní kapse – zavazadelník o objemu 240 litrů (Cabrio má jen 125 l). Ale kufr není v této třídě tak důležitý jako jsou emoce z jízdy. Proto nelze jinak než doporučit verzi Cooper S s výkonem 135 kW (184 k). Pro spořivé řidiče je Roadster nabízen se silnějším dieselem (verze Cooper SD), který disponuje výkonem 105 kW (143 k). Plátěná střecha se ovládá ručně, ale lze připlatit za elektrický pohon.

Vrcholem nabídky je John Cooper Works, a u něj se zastavíme. Před pár dny představilo MINI modernizovaný motor pro všechny verze JCW. Přeplňovaný čtyřválec 1,6 l má stejný výkon (155, resp. 160 kW) a točivý moment (280 Nm) jako doposavad, ale klesla jeho spotřeba paliva a vypouštěné emise. Motor má hliníkový blok, lehčí klikovou hřídel, výfukové ventily plněné sodíkem, start/stop systém a rekuperaci brzdné energie. Novinkou v řadách JCW je i možnost objednání 6stupňové automatické převodovky.

Podobné články:

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.