Subaru Forester – auto do (ne) pohody

Subaru zveřejnilo další fotky a pár detailů čtvrté generace modelu Forester. Ten i přes své luxusnější vybavení zůstává praktikem. Co vše od něj můžeme tedy očekávat?

První generace představená v roce 1997 měla podobu jakéhosi „obrněného“ kombíku. Druhé vydání pokračovalo v podobném stylu. O Foresteru jako o SUV lze mluvit až od třetí generace, která je momentálně v prodeji. Zadní partie nové generace vám trojku mohou sice připomínat, ale jinak je to nové auto. Naopak předek ukazuje, jakým směrem se budou „masky“ nových Subaru ubírat. Základní stavební kameny Subaru zůstaly – řeč je o motorech typu boxer a pohonu všech kol Symmetrical AWD

Je pro vás Forester zbytečně velký? Pak mrkněte na Subaru XV.

Při jízdě na kluzkém povrchu nad vámi bdí X Mode, který má pod palcem stabilizaci, motor a (automatickou) převodovku. Hodláte-li s Foresterm sjíždět sjezdovky, pak si připlaťte za Hill Start Assist. Převodovka je k mání jak manuální 6stupňová, tak automatická Lineartronic (CVT). Motory jsou zatím dva benzínové čtyřválce 2,0 l. Pro evropský trh pak ještě dorazí diesel. Technické údaje a bližší specifikace si Subaru zatím nechává pro sebe. O silnějším benzíňáku víme jen, že nese označení 2,0 DIT Turbo, bude mít výkon 206 kW (280 k) a točivý moment 350 Nm. Charakteristiku tohoto motoru lze ovlivňovat přepínačem na volantu SI Drive (Intelligent a Sport).


Autor: Subaru

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Forester ve 4 generacích

Protáhlé dveře usnadňují nastupování a vystupování z vozu. Novinkou je i elektronické ovládání pátých dveří, které umožňuje nastavit úhel otvírání. Kabina vozu dýchá novotou a větší kvalitou. V horní části palubní desky se nachází multifunkční displej, který zobrazuje údaje palubního počítače, teplotu klimatizace a funkci X Mode. Interiér samotný je plný všemožných úložných přihrádek, držáků nápojů a schránek na drobnosti. Na jaře příštího roku by měl nový Forester dorazit na evropské trhy, včetně toho našeho. Cenová politika není zatím známá, ale předpokládáme, že bude podobná jako u současného Forestera (cenové rozpětí je 759 tis. – 899 tis. Kč vč. DPH).

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.