TAG Heuer Monaco

Dovolili jsme si malou odbočku od luxusních vozů k luxusním hodinkám. Pojďme si blíže představit hodinky, které proslavil Steve McQueen.

Historie společnosti Heuer se začíná psát v roce 1860, kdy Edouard Heuer založil ve švýcarském městě St-Imier manufakturu na výrobu hodinek nesoucí jeho jméno. V roce 1911 společnost představuje svůj první chronograf, šlo o palubní chronogra určený pro letadla a automobily. Následovaly tzv. Micrograph, stopky s přesnotí 1/100 sekundy a kapesní hodinky s chronografem. Přesné časoměřiče Heuer se těšily vynikající pověsti, proto není záhadou, proč se při mnoha automobilových závodech používaly časomíry právě od Heuera.

Na počest Velké ceny Monaca v roce 1969, uvedla společnost hodinky nesoucí název slavného závodu. Hodinky Heuer Monaco ale vešly do povědomí mnoha automobilových fanoušků až díky americkému herci a milovníkovi všemu co má motor a kola – Stevu McQueenovi. Ten je nosil ve svém slavném filmu Le Mans (1971). Monaca nosili i jezdci formule jedna jako byli Clay Ragazzoni, Niki Lauda a Alan Prost.


Autor: Tomáš Čanda

TAG Heuer Monaco

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Hodinky TAG Heuer Monaco se vyrábí dodnes. Během let u nich došlo k řadě změn, ale charakteristický design čtvercového pouzdra a ciferníků zůstaly zachovány. V době svého vzniku šlo o první čtvercový a voděodolný chronograf. Tehdy nesly jméno Heuer Monaco, ale v roce 1985 společnost koupila firma TAG (Techniques d´Avant Garde) člen LVMH Group sídlící v La Chaux-de-Fonds ve Švýcarsku. Model Monaco se nabízí buď jako automatické hodinky nebo jako automatické chronografy, volit lze mezi koženým řemenem a kovovým tahem. TAG nabízí verzi jak pro muže, tak pro ženy a řadu graficky odlišných provedení včetně limitované edice nesoucí barvy olejářské firmy Gulf. Safírové sklo snižující riziko poškrábání a ušlechtilou nerez ocel použitou na výrobu pouzdra netřeba zmiňovat. Námi představené hodiny poháněl strojek kalibr 12 a jejich přibližná cena je 80 tisíc korun. O aktuální dostupnosti jednotlivých modelů a provedení se informujte u prodejců luxusních hodinek.

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.