Tónování autoskel – nejlepší ochrana před sluncem ve voze

Znáte ten pocit? Sedíte v autě vpravo vzadu – na místě pana ředitele – „kontrolujete řidiče“, v parném dni a ostrém slunci a i přesto je krásně vidět na displej tabletu nebo laptopu. Na kolemjdoucí se usmíváte, ale můžete se klidně mračit, stejně vás neuvidí. Já už ten pocit znám…

Po optimalizaci výkonu od BSR (čtěte celý seriál), která navenek není poznat, ale řidičsky je to velice příjemná a zábavná změna, došlo i na optimalizaci vzhledu vozu. Ta už vidět je a zároveň je funkční. Na Octavii jsem nechal nainstalovat folie. Za B-sloupkem a na okně pátých dveří jsou tmavé, „dvacítky“ neboli 3M FX 20, tedy sluneční folie zadržující 80% viditelného světla. Dle mého názoru optimální kompromis, kdy je z auta příjemně vidět i v šeru nebo ve tmě. Na předních bočních oknech jsou funkční, tepelně izolační čiré folie. Jedná se folie 3M Crystalline90 vyrobené nanotechnologií o 300 vrstvách. Solární autofólie je jedinečná tím, že po aplikaci na autosklo je téměř pouhým okem nepozorovatelná a splňuje požadavky na vyhlášku i u tónovaných předních bočních autoskel, ale zároveň zadržuje tepelné (infračervené záření) jako nejtmavší sluneční autofolie.

Samotná objednávka a instalace proběhla velice snadno. Po prvním telefonátu a domluvě jsem se zastavil v Košířích ve společnosti GlassGarant. Na základě doporučení a konkrétní ukázky jednotlivých folií, jsme vybrali tu správnou – „třicítka“ byla málo, chtěl jsem aby nebylo tolik vidět na zadní sedačky. Naopak „desítka“ byla už moc tmavá. Z auta už pak není vidět, zvlášť v šeru nebo ve tmě. Takže „dvacítka“ je pro mě akorát. Po objednání konkrétního termínu instalace folií a následně již samotná aplikace, která proběhla během jednoho dopoledne. Fotky z instalace najdete níže ve fotogalerii.

A co vlastně říká legislativa? To se dozvíte zde.

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Už s foliemi jezdím nějaký čas a popravdě řečeno, změny si všimli hned jen chlapi. Přítelkyně si první den nevšimla, což je dobře, od začátku byla proti, ale teď se jí Octavia údajně líbí mnohem víc. Navíc dříve jsme pokaždé přenastavovali zpětné zrcátko, já na „ztlumeno“ – nemám rád světla v zrcátku, které se mi odráží do očí, přítelkyně klasicky. Teď už to není potřeba…

Honza

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.