Toyota Land Cruiser je nyní modernější a úspornější

Land Cruiser je mezi terénními automobily pojem. Je oblíben pro svou kvalitu a výdrž. Nyní přichází s novým dieselovým motorem 2,8 l D-4D a novou převodovkou. Cena začíná na částce od 1 089 900 Kč.

Nový motor a převodovka

Novinky Land Cruiseru je potřeba hledat pod kapotou. Zde je k dispozici zcela nový vznětový motor o objemu 2,8 l D-4D, který nabízí maximální výkon 130 kW (177 k) a spotřebu 7,4 l/100 km. Tato pohonná jednotka nahradila původní (3,0 l). Nový motor je přeplňován turbodmychadlem s variabilní geometrií lopatek a ve výbavě nechybí ani systém SCR, který snižuje množství Nox ve výfukových plynech. Pokud zákazníci preferují větší objem motoru, pak je pro ně k dispozici čtyřlitrová benzínová jednotka (4,0 l Dual VVT-i) s výkonem 207 kW a spotřebou 10,6 l. Oba motory splňují emisní normy Euro 6.

Vylepšení se dotkla také převodovky. Dosavadní pětistupňový automat střídá nová šestistupňová samočinná převodovka 6 Super ECT, která pomohla k úspoře paliva.

Cena a výhodná kombinace paketů

Nový model Land Cruiseru, který jde do prodeje, je k dispozici od 1 089 900 Kč u 3dveřové a 1 159 900 Kč u 5dveřové karoserie (obojí ve výbavě Live a s motorem 2,8 D-4D). Pokud se zákazníci rozhodnou pro bohatší výbavu Active, jistě ocení zvýhodněnou nabídku kombinace paketů až 100 000 Kč.

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Víte, že…

… model Land Cruiser pomohl automobilce Toyota v rozmachu v 50. letech minulého století. Díky němu značka pronikla na nové do té doby neprozkoumané trhy a dostala se na všech sedm kontinentů (včetně Antarktidy). Land Cruiser je jeden z nejprodávanějších vozů na světě s pohonem 4WD.

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.