VIDEO: Hardcorový Mercedes-Benz v akci

Po vrcholném SLS AMG je tohle další Mercedes pro opravdové řidiče. Přinášíme vám názornou ukázku, jak s vozem C 63 AMG Black Series zacházet.

Automobily značky Mercedes-Benz jsou velké, těžké, luxusní… nudné. Jsou tedy ideální pro usedlé pány ve věku 50 a více let. Není tohle klišé už trochu staré? Mercedes se v posledních letech snaží oslovit i mladší klientelu. Výtvory divize AMG pak patří k tomu nejlepší s třícípou hvězdou na kapotě. Někdo by mohl namítat, že i tyto silné verze jsou stále až moc pohodlné. Uspokojení pro okruhové střelce přináší AMG v podobě tzv. černých sériích, tedy Black Series. Aktuální model je postaven na základech coupé třídy C (čtěte zde).

Dnešní video je tedy věnováno C 63 AMG Black Series. Zaposlouchejte se do velkoobjemového osmiválce a sledujte, jak ochotně jezdí vůz bokem. Citlivě nastavený závodní režim stabilizačního systému dovoluje mírné přetáčivé smyky, ale zároveň plní roli záchranné sítě, pokud se řidič dopustí chyby.

Povšimněte si středového displeje zobrazující řadu informací. Řeč je o příplatkové položce AMG Performance Media (2300 eur), která měří časy na kolo a boční přetížení. Obojí zároveň ukládá. Další důležitou položkou je AMG Track Pack, balíček obsahující lepivější pneumatiky Dunlop SP Sport Maxx Race a chladič oleje v diferenciálu. Karbonové spoilery a aerodynamické prvky naleznete v dalším příplatkovém balíčku.

3000 Kč za založení účtu v bance

Tři tisícovky, které leží doslova na zemi a stačí je zvednout. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát měsíčně kartou a tři tisícovky jsou vaše. To mě zajímá.

Také se vám zdá, že je těch příplatků na „speciální“ verzi nějak moc? Neměla by tohle Black Series obsahovat už v základu? Měla, ale neobsahuje. Řešením je se buď spokojit s „běžnou“ C 63 AMG, a když už Black Series, tak s plnou polní.

Návod, jak jezdit s Black Series

Podobné články:

Napsat komentář

3000 Kč za založení účtu v bance

Tři tisícovky, které leží doslova na zemi a stačí je zvednout. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát měsíčně kartou a tři tisícovky jsou vaše. To mě zajímá.