Video: Mitsubishi Lancer Evo gr. A & Tommi Mäkinen

V 1. díle videoseriálu o voze Mitsubishi Lancer Evo z let 1998–2000 nakoukneme do MS rally, kde s tímto vozem úspěšně bojoval finský pilot Tommi Mäkinen. Pozor, téma obsahuje šťavnaté dobové záběry z testování a závodů!

Při tvorbě Lanceru EVO V se snažilo Mitsubishi maximálně využít předpisy pro skupinu A, proto měla pátá generace Evolutionu širší rozchod, větší průduchy a dvoudílné zadní křídlo ve srovnání s předchůdcem.

Video z testování EVO V pro sezónu 1998

Záběry z finské rally nabízí pohled na úchvatnou jízdu v podání TM

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Další „koncert“ v podání TM na úzkých RZ Rally Sanremo (sezóna 2000)

nakonec ještě jedno video z testování EVO VI (rok 1999): https://www.youtube­.com/watch?v=LNDob8yrDfQ

Připomínáme, že Tommi Mäkinen nastoupil do továrního týmu Mitsubishi v roce 1995 a skončil sezónu na pátém místě v hodnocení jezdců. Rokem 1996 odstartoval dominantní šňůru vítězství, která trvala do roku 1999. Během těchto let získal 4 mistrovské tituly. V roce 2000 nasadilo Mitsubishi opět vylepšený model, ale vůz sk. A nestačil na konkurenci, která přišla s „čerstvými“ vozy specifikace WRC. Mäkinen skončil pátý v hodnocení jezdců, Mitsubishi čtvrté v hodnocení značek.

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.