VIDEO: Tohle je nástupce Hondy NSX

Honda již pilně testuje nástupce sportovní legendy NSX. Slibované dokončení nového vozu se nesnesitelně prodlužuje. Ani samotné testování se neobejde bez problémů. Prototyp na Nürburgringu shořel.

Nejprve několik faktů. Honda NSX se vyráběla dlouhých 15 let (1990–2005) a od té doby Honda nevyrobila lepší vůz. A hlavně se o to ani nepokusila, i když na světové autosalony pravidelně vozila koncepty nástupce NSX. Na finální verzi a zejména pak sériovou výrobu se stále čeká. Koncept představený před dvěma lety nám dal naději, že právě on bude tou novou NSX. Vůz bude hybridem s inovativním pohonem všech kol Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive). Dvojice elektromo­torů pohánějící přední kola může vytvářet pozitivní či negativní točivý moment. Zadní kola bude pohánět benzínový V6 VTEC spolupracující s dvojspojkovou převodovkou, která bude obsahovat třetí elektromotor. Taky víme, že se vůz nebude vyrábět v Japonsku, ale v americkém Ohiu. A to od příštího roku. Alespoň takový byl (a doufáme, že stále je) plán.

Na Nürburgringu už probíhá testování prototypu. Důkazem je následující video, kde můžete vidět a slyšet vůz v akci. Internetem však už kolují zprávy a špionážní fotky, jak tento prototyp při testování na německém okruhu shořel. Automobilka tuto nechtěnou publicitu jistě nese s velkou nelibostí. Věříme, že čím větší porodní bolesti, tím lepší vůz to nakonec bude.

Video od worldcarfans 

Podobné články:

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.