Volkswagen Golf R Variant – sportovní kombi bude pouze s DSG

Golf R Variant bude uveden na český trh na přelomu dubna a května 2015. Tahle sportovní a zároveň všestranná varianta disponuje pohonem všech kol a dvouspojkovou automatickou převodovkou DSG. Pod kapotou je 300 koní.

Brutální síla, pohon všech kol a místo pro nákup

Jestliže vám byl kufr Golfu R malý, pak uvítáte verzi Variant nabízející 605–1620 litrů. Pod kapotou se nic nezměnilo – přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec poskytuje výkon 221 kW (300 k) a jeho maximální točivý moment 380 Nm je přenášen na všechna čtyři kola. Oproti hatchbacku nemáte v případě verze Variant možnost volby převodovky, kombík má standardně 6stupňovou dvouspojku DSG. Variant zrychlí z 0 na 100 km/h za 5,1 s. Spotřeba se v kombinovaném provozu má pohybovat na úrovni 7 l/100 km.

Chcete Golf s nižší spotřebou, ale nechcete přijít o sportovní styl? Berte VW Golf GTD Variant

3000 Kč za založení účtu v bance

Tři tisícovky, které leží doslova na zemi a stačí je zvednout. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát měsíčně kartou a tři tisícovky jsou vaše. To mě zajímá.

Dále je zde sportovní podvozek (snížený o 20 mm), inovativní progresivní řízení a deaktivovatelný stabilizační systém ESC.

Rozpoznatelný na první pohled

Golf R Variant bezpečně rozeznáte od Golfu 1,2 TSI Variant, to se nebojte. Sportovec má nárazníky v designu R, difuzor v černém lesklém laku, čtyři koncovky výfuku, charakteristickou mřížku masky chladiče s logem „R“ a bi-xenonové světlomety s integrovanými světly pro denní svícení. Celkový dojem završují matně chromované kryty vnějších zpětných zrcátek.

V interiéru navozují atmosféru sportovní sedadla s logem „R“ na opěradlech, modré dekorační osvětlení, ozdobné obložení „Carbon Touch“, automatická klimatizace a rádio s přehrávačem CD. Volkswagen nabízí pro Golf R Variant na přání mj. kožený paket Nappa „Carbon Style“.

Již na jaře

První vozy Golf R Variant se na českých silnicích objeví na přelomu dubna a května letošního roku.

Podobné články:

Napsat komentář

3000 Kč za založení účtu v bance

Tři tisícovky, které leží doslova na zemi a stačí je zvednout. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát měsíčně kartou a tři tisícovky jsou vaše. To mě zajímá.