Volkswagen Golf VII GTI – v zaběhnutých kolejích

VW říká, že je to zatím jen koncept, ale ve skutečnosti je to téměř hotový vůz. Bude mít sedmá generace Golfu GTI čím překvapit?

Nové GTI bude k vidění na pařížském autosalonu, který začíná koncem tohoto týdne. Sériový vůz přijde na „regály“ obchodů VW na jaře 2013. Po stránce vzhledu a techniky je „sedmička“ spíše evolucí „šestky“. Světlomety využívají LED technologie, decentně-sportovní kabát je inspirován tvary současného GTI, maska chladiče si udržela červenou linku, vzadu je dvojice koncovek výfuku a i kola se drží zaběhnutého GTI designu. V nabídce budou kola tři – Detroit, Denver a Glendale v 17“ a 18“ rozměru. Kabina vozu má černý strop, retro kostkovaná sedadla (kůže bude za příplatek), hliníkové pedály, řadicí páku s motivem golfového míčku a sportovní volant se zploštělou spodní částí. Nové GTI pohání dvoulitrové TFSI s výkonem 164 kW (220 k), eventuelně i silnější verze s výkonem 171 kW (230 k). Výkon tedy nestoupl o moc (aktuálně 155 kW/211 k), ale síla motoru je poznání větší (posun z 280 Nm na 350 Nm). Převodovky by měly být opět dvě – 6stupňová manuální a automatika DSG se dvěma spojkami. Z pohledu čísel hovoří sedmé GTI následovně: akcelerace z 0–100 km za 6,6 sekundy, maximální rychlost 246 resp. 250 km/h a udávaná kombinovaná spotřeba 6,6 l/100 km/h.

Názor TopDrive

Pěkné, vkusné, rychlé, ale překvapivě ne zas tak nové GTI. Doufejme, že jízdní vlastnosti budou o pěkný kus dál, než je tomu u současné generace.

Podobné články:

2 komentáře u „Volkswagen Golf VII GTI – v zaběhnutých kolejích“

  1. Golf každopádně překvapil……. Bylo to jeho sportovní posazení zadku pomocí stažní pružin páskami 😀 😀 😀

    Odpovědět

Napsat komentář

3000 Kč za založení účtu v bance

Tři tisícovky, které leží doslova na zemi a stačí je zvednout. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát měsíčně kartou a tři tisícovky jsou vaše. To mě zajímá.