Volvo Concept Coupe vás navnadí na své sportovní tvary

Že Volvo dbá na design, není žádná novinka, teď ale nastává čas pro změnu vzhledu dalších nových vozů Volvo. Milníkem by se měl stát právě koncept Coupe připravený pro frankfurtský autosalon.

Concept Coupe lze označit jako první kreaci designéra Thomase Ingenlatha pro švédskou automobilku. Ten má za sebou působení v koncernu VW, kde se podílel na ztvárnění vozů Audi, Volkswagen a Škoda (Fabia 1, Roomster, Superb 1).

Při pohledu na koncept je vám hned jasné o vůz jaké značky jde, přesto je na něm mnoho nových prvků, které budou přeneseny do sériových modelů. Prvním bude v roce 2014 nová generace XC90. Proporce jsou vyvážené a elegantní. Až při bočním pohledu vás překvapí klínovitý profil. Pro designový směr jsou ale podstatné designové prvky jako přední světlomety pro denní svícení ve tvaru písmene T. Dalším prvkem, který by se měl opakovat v sérii jsou zadní světla zakomponovaná do pásu diod ve tvaru ležatého písmene U. Ale protože studie nese sportovní dvoudveřovou karoserii tak prostě musela mít za vzor proslulý model P1800 ze šedesátých let. Z něj přebírá linii střechy a bezrámové boční dveře.

Kůže, hliník, křišťál

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Nové prvky jsou k vidění i v interiéru konceptu, ten je vyveden v šedomodré kombinaci. Vše je zabaleno do kůže, hliníku a dřeva, unikátní je řadička zhotovená z křišťálu. Neobvyklý je i na výšku situovaný dotykový displej a jakoby plovoucí palubní přístroje mezi horní a spodní částí palubky. Zcela nový je koncept tříramenného volantu. Prostě z charakteristického „looku“ značky nebylo zachováno téměř nic.

Hybrid

Technickými detaily automobilka neplýtvala. Víme, že se jedná o plug-in hybrid. Přední kola roztáčí dvoulitrový turbem a kompresorem přeplňovaný motor nové řady Drive-E, zadní nápravu obstarává elektromotor. Celkový výkon činí asi 400 koní a krouťák 600 Nm.

Názor TopDrive

Pokud by tento koncept nedotáhlo Volvo do sériové produkce, byla by to obrovská škoda. Je neotřelý, moderní, stylový a kupé v nabídce značky momentálně schází.

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.