Čekání na Honda Civic Type-R pokračuje

Čekali jsme, že Honda do Paříže přiveze ostré Civicy, ale Honda dělá cavyky. Na pařížském autosalonu ukázala druhý koncept. Ten už ale má k sériové podobě hodně blízko…

Po červeném konceptu v Ženevě (březen 2014) se nyní v Paříži ukáže modrý koncept. Vzhledem k tomu, že výroba začne příští rok, má koncept v podstatě podobu sériové auta, které půjde do prodejen. Těšit se tak můžete na pětidvéřový hatchback s velkým křídlem vzadu, čtyřmi koncovkami výfuku, agresivní příď a mnoho otvorů pro přívod nebo naopak odvod vzduchu. Výroba bude probíhat v Anglii a Honda se dušuje, že podvozek vozu je nastaven na evropské silnice. Pochopitelně jeho vývoj probíhal na Nürburgringu, kde má Honda ambice překonat Renault Mégane R.S..

Civic Type-R dostane čtyřválcový VTEC s turbodmychadlem o objemu 2,0 l. Výkon dodnes Honda oficiálně nepotvrdila, ale mluví se o hodnotě mezi 280 až 300 koníky. Naopak, potvrzená je 6stupňová manuální převodovka. V kabině bude tlačítko R+ zostřující reakci na přidání plynového pedálu. Hodně pozornosti bylo věnováno přední nápravě, aby se bezproblémově vyrovnala s porcí výkonu, který bude přenášet skrze kola na silnici. Samosvorný diferenciál by měl být samozřejmostí.

Podobné články:

2 komentáře u „Čekání na Honda Civic Type-R pokračuje“

  1. Hodnotíte design? To věc subjektivního názoru. Každopádně Civic narostl, je to kus auta. Jízdní vlastnosti zatím hodnotit nemůžete, takže vyčkejte… Já si cením toho, že Honda zůstala u manuální převodovky a vrátila se k víceprvkové zadní nápravě.

    Odpovědět

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.