McLaren MP4-12C přijde o střechu

Bylo jen otázkou času, než McLaren nabídne svůj aktuální model také jako kabriolet, resp. roadster. Prototyp se již testuje a premiéry se dočkáme ještě letos.

Proč považujeme McLaren MP4–12C za jeden z nejlepších supersportů dneška, si můžete přečíst zde. Jedná se o výjimečný automobil s řadou technologických inovací, které mají kořeny ve Formuli 1. Empéčtyřka je už nasazována i ve vytrvalostních závodech, což je signál o tom, že to není jen silniční auto na ukazování. Otevřená verze je pak dalším logickým krokem. Magazín Car&Driver přišel s informací o pravděpodobném názvu, který asi nikoho nepřekvapí – MP4–12C Spider. Zajímavější je ale zpráva, že Spider by měl přijít už tento rok. Střecha vozu nebude plátěná ani kovová, nýbrž karbonová. Čekali jste od puntičkářského McLarenu snad něco jiného? Pohon bude zajišťovat přeplňovaný osmiválec 3,8 l se stejným výkonem jako u coupé, tedy s 441 kW (600 k).

Podobné články:

Napsat komentář

3000 Kč za založení účtu v bance

Tři tisícovky, které leží doslova na zemi a stačí je zvednout. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát měsíčně kartou a tři tisícovky jsou vaše. To mě zajímá.