VIDEO: Bentley se vrací do závodů

Automobilka Bentley chce navázat na úspěšné závodní aktivity sahající až do 20. let minulého století. Se zbraní Continental GT chce Bentley bojovat v aréně závodů GT3. Přinášíme fotky a video závodního vozu.

Nedávno jsme psali o aktuálně nejrychlejším Bentley Continental GT Speed, který je poháněn motorem W12 6,0 l s výkonem 460 kW (625 k), a právě tento model bude základem pro závodní vůz. Jak vidno při pohledu na koncept závoďáku, vyjma základní siluety nezůstal kámen na kameni. Auto má masivní, ryze účelový bodykit, velké křídlo na zádi a po stranách vyvedené výfuky. Dovnitř se nastěhovalo závodní nádobíčko včetně ochranné klece, luxusní výbava není třeba. Ručička na váze tak ukázala o pěkných pár kilogramů méně, další kila dolu šla po odstranění pohonu všech kol. Vozy třídy GT3 musí mít pohon pouze zadní nápravy. Jaké změny podstoupil motor, není zatím známo. Bentley chce vůz nasadit do závodů koncem roku 2013.

Bentley Continental GT3 koncept

Podobné články:

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.