Toyota GT86 a Subaru BRZ – je to oficiální

Automobilky Toyota a Subaru zveřejnily oficiální fotografie svých „bratrských“ coupé. S fotografiemi se vynořily další – přesnější informace. Na co se tedy můžete těšit?

Po konceptech FT86 a FT86 II veřejnost očekávala, že toto označení (FT- Future Toyota, 86 odkazuje na legendární Corollu AE86) zůstane i sériové verzi. Spekulovalo se o návratu názvu Celica – jméno modelu, jehož poslední generace skončila v roce 2006. Nakonec Toyota překvapila a své coupé pojmenovala GT86. Subaru si udrželo původní název BRZ (B – motor boxer, R – RWD pohon zadních kol, Z – zenith).

Po technické stránce se nic nezměnilo – atmosférický motor typu boxer s výkonem 200 koňských sil, pohon zadních kol a 6stupňová převodovka. Předpokládaná váha 1200 kg se u sériové verze mírně zvedla na 1220 kg. S další příplatkovou výbavou samozřejmě poroste, přesto je to úžasný výsledek. S touto váhou a výkonem 200 k dosáhnou vozy velmi dobrého poměru váha/výkon. V případě Subaru se dokonce mluvilo o tom, že bude mít výkon 300 k, ale to bude pravděpodobně platit pro verzi STI. Modelu BRZ se zákazníci dočkají roku 2013.

Toyota GT86 přijde v příštím roce a cena ± 800 000 Kč by měla být reálná. Vypadá to, že budeme mít velmi vážné adepty na nejlepší sportovní vozy do 1 milionu korun! Nepochybujeme, že by se neozvali specializování úpravci s nabídkou tuningových dílů. Těšte se na lepší podvozkové a motorové díly, silnější brzdové soustavy a snížení váhy. O těchto autech určitě ještě uslyšíme.

Podobné články:

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.