McLaren MP4-12C Spider – kabriolet za 17 sekund

Co chybělo exkluzivnímu, drahému, vychytanému a technicky vyspělému modelu MP4–12C? My si myslíme, že nic, ale u McLarenu jsou toho názoru, že skládací střecha. Přivítejte verzi Spider. Přinášíme vám i šťavnaté fotky vozu v akci.

V květnu jste na TopDrive mohli vidět špionážní fotky prototypu, nyní vám přinášíme ty oficiální. Základ modelu MP4–12C zůstal stejný. O spokojený škleb na tváři se postará přeplňovaný motor V8 3,8 l s výkonem 441 kW, o herdu do zad zase 600 Nm točivého momentu. Jednotlivé rychlostí stupně sází řidič pomocí 7stupňové dvojspojkové převodovky. Zpomalovat budete pomocí Airbrake a trefovat vrcholy zatáček pomocí Brake Steer, na tom se nic nezměnilo, stejně jako na zavazadelníku o objemu 52 litrů. Holt si přítelkyně a manželky budou muset brát jen jednu tašku namísto čtyř lodních kufrů. 

Důležitou vlastností pro kabriolet je z pohledu bezpečnosti Roll Over Protection System, který chrání posádku v případě převrácení vozu. Praktickou funkcičkou do města je možnost zvýšit světlou výšku o 40 milimetrů vpředu a 25 milimetrů vzadu, čímž vyzrajete na každý retardér. Váha Spideru pochopitelně vzrostla, ale i tak se drží na „pěkných“ 1474 kilech. Střecha není plátěná ani kovová, ale karbonová. Její mechanismus udělá z coupé kabriolet za 17 sekund. Maximální rychlost Spideru je 328 km/h. V listopadu 2012 je na „krámech“.

Podobné články:

1000 Kč za založení účtu

Tisícovka, která leží doslova na zemi. Založte si účet u RB, zaplaťte třikrát kartou a tisícovka je vaše. To mě zajímá.

Napsat komentář

Neomezené volání a porce dat za 327 Kč

Neplatíte zbytečně moc za svůj mobil? Podívejte se, jak mít neomezené volání a slušnou porci dat za bezkonkurenčních 327 korun.